Fostul prim-procuror al Parchetului Militar Timisoara, avansat la gradul de general-locotenent. Gheorghe Cosneanu a dispus cercetarea violentelor comise de jandarmi la mitingul diasporei, din 10 august 2018

Printre cei sapte generali ai Ministerului Apararii Nationale avansati in grad cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei se afla si un timisorean.


Conform Monitoarelor Oficiale nr. 957 si 958, de ieri, in care au fost publicate decretele de inaintare in grad a 69 de ofiteri din MApN, MAI, SRI, SPP, SIE si STS, semnate de presedintele Klaus Iohannis, este vorba despre generalul maior Gheorghe Cosneanu, seful Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratul a fost avansat la gradul de general-locotenent, cu trei stele. Gheorghe Cosneanu a fost, pana in decembrie 2006, prim-procuror militar al Parchetului Militar Timisoara si a fost detasat la Ministerul Apararii cu avizul Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

O perioada a fost seful Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor, o structura nou infiintata in cadrul Ministerului Apararii Nationale. Gheorghe Cosneanu s-a nascut pe 11 noiembrie 1957, la Busteni, judetul Prahova, este casatorit si are o fiica.

Este absolvent al Facultatii de Drept (Cluj-Napoca, 1981) si doctor in drept (2005). A urmat cursuri de specializare in drept penal si a publicat lucrari de specialitate in domeniul dreptului penal si istoriei justitiei militare.

Reamintim ca Gheorghe Cosneanu a fost cercetat de Inspectia Judiciara, dupa ce a desemnat doi procurori – delegati de la Parchetul Militar Bucuresti la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General – sa instrumenteze dosarul violentelor din 10 august 2018, din Piata Victoriei, insa CSM a respins raportul unei asa-zise abateri disciplinare. (G.I.)

2 thoughts on “Fostul prim-procuror al Parchetului Militar Timisoara, avansat la gradul de general-locotenent. Gheorghe Cosneanu a dispus cercetarea violentelor comise de jandarmi la mitingul diasporei, din 10 august 2018

  1. Nici mareșalul Ion Antonescu nu avea atâtea insigne și decorații. Dacă-l mută ăștia la DNA, neutralizează corupția din România și încă vreo 4-5 regiuni din Bulgaria.

  2. Si prin Timosoara a fost tot de comegie noroc cu nea creta de la combinatul cu porci care ii mai tinea tira , era dusmanul oamenilor de bine

Leave a Reply