EXCLUSIV. Seful Politiei Municipiului Timisoara, amenintari interlope la adresa unui subaltern. “Fereste-te de mine! Ai grija pe unde calci!”

Adina Ianos, frumoasa agenta de la Politia Municipiului Timisoara, continua sa starneasca discutii aprinse in interiorul IPJ Timis, mai cu seama dupa ce organigrama institutiei a fost modificata intempestiv pentru ca tinerei politiste sa i se gaseasca un post pe masura aptitudinilor sale.


Comisarul sef Ionel Iacobescu a fost primul care i-a remarcat profesionalismul, inca de cand a fost imputernicit la conducerea Politiei Orasului Deta, temporar, astfel ca, dupa ce a revenit la Timisoara, a facut tot posibilul ca Adina Ianos sa ramana titular in echipa sa.

Atat la Sectia 3 Politie, unde a poposit o perioada ca sef, cat, mai apoi, la Politia Municipiului Timisoara, unde a fost avansat pe functia de adjunct al sefului Daniel Draguta.

Dupa ce, zilele trecute, Ionel Iacobescu a mai “bifat” o avansare in cadrul IPJ Timis, fiind numit la conducerea Serviciului Politiei Rutiere, se profileaza un nou transfer si pentru Adina Ianos, astfel ca in spatele usilor inchise au loc, probabil, anumite negocieri manageriale.

Un incident petrecut, ieri, in biroul noului sef de la Rutiera, demonstreaza faptul ca Adina Ianos ramane un subiect fierbinte pe ordinea de zi a IPJ Timis. Despre ce este vorba?

Seful Politiei Municipiului Timisoara, Daniel Draguta, si-a iesit din pepeni si l-a avertizat pe agentul sef principal George Tecu, cu care s-a intalnit intamplator, sa nu se mai planga in dreapta si in stanga ca a fost mazilit de la dispeceratul PMP pentru ca locul sau sa fie luat de preafrumoasa Adina Ianos.

“Sa terminam odata cu teroarea impusa de sefi asupra subalternilor din sistemul MAI”, a rabufnit George Tecu pe pagina noului sindicat DECUS, dezvaluind ca a fost amenintat de Draguta. “Mi-a spus: fereste-te de mine, ai grija pe unde calci!”.

Noul presedinte al sindicatului politistilor DECUS Timis, agentul sef Valer Kovacs a anuntat ca se va implica in lamurirea punctuala a acestei probleme. “E imperativ necesar sa o lamurim punctual si procedural. Nu suntem interlopi!“, a adaugat George Tecu.

Reamintim ca, pentru a i se face loc Adinei Ianos la poarta Politiei Municipiului Timisoara, dupa cum apare intr-o sesizare a sindicalistilor catre conducerea IPJ Timis, George Tecu, cu o experienta de 14 ani ca ofiter de serviciu la PMT, a fost trimis in patrulare cu echipele mixte, pe frontiera.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia sefului PMT privitoare la acest incident, acesta fiind “iesit din institutie”, dupa cum ne-a raspuns ofiterul de serviciu… (V.E.)

14 thoughts on “EXCLUSIV. Seful Politiei Municipiului Timisoara, amenintari interlope la adresa unui subaltern. “Fereste-te de mine! Ai grija pe unde calci!”

  1. Proaspatul avansat Brebu Mihaita se va sesiza din oficiu si va face lumina in acest caz. Dar nu chiar acum, mai dupa sarbatori.

  2. Cine mai sunt și ăștia… Drăguța, Kovacs , Ianoș, Iacobescu… Etc?
    Dacă ăștia sunt polițiști, atunci eu sunt Papa de la Roma

  3. A fost un subofiter mediocru și colegii știu cum s-a cățărat in vârful poliției timișorene. Vina nu este a lui ca a ajuns acolo ci a celor care-l promovează. Nu s-ar mira nimeni dacă ajunge inspector șef dacă se vacantează locul.

  4. Bai, nu cred, ce succes are la femei bronzatul asta de Iacobescu. Eu chiar nu le inteleg pe fetele astea frumoase, milfe sau ce-o mai fi, de ce se indragostesc asa de usor. De meserie, zic… Alo, domnu Petecel, se aude?

  5. Fost șef de sală la DISCOLAND, domnul Drăguța. Cum să nu se îndrăgostească fetele frumoase de oamenii de succes? Dragostea și succesul durează câțiva ani, apoi urmează altă dragoste de succes pentru fiecare.

  6. Discoland parca era al unui mahar din PSD…. Șef de sala înseamnă ospătar sau servitor… Din păcate unii devin marionete… nici măcar șefi de sala, servitori sau ospătari nu-i poți numi
    Am speranța că toate slugile PSD vor fi înlăturate…

  7. Seful de sala – o functie de maxima importanta

    El este ambasadorul bucatariei, cu rolul si datoria de a evidentia si a intelege filosofia bucatarului. Este vorba atat despre calitatea abordarii, cat si despre capacitatea de a reflecta asupra unei stari de fapt. Situatia este cumva asemanatoare unei piese de teatru: nimic nu e mai rau decat sa-i ratezi finalul! Este adevarat ca sunt multi bucatari-sefi de inalt nivel – pentru acestia vine clientul in restaurant, pentru preparatele lor. Dar nu este mai putin adevarat ca vine pentru ambianta creata; bucataria si sala de mese trebuie sa se completeze: nu poate exista una fara cealalta.

    Principalele responsabilitati ale unui sef de sala sunt de a coordona personalul din sala, de a creste rentabilitatea restaurantului in concordanta cu obiectivele stabilite impreuna cu directiunea si de a gestiona si dezvolta relatiile cu clientii. Mai mult decat atat, el poate aduce magie si emotie, sa faca fiecare persoana sa se simta unica – de fapt acesta este lucrul cel mai important. In cazul unui restaurant de lux, multi gandesc ca atmosfera este prea rece, prea stricta – el trebuie sa lupte cu aceasta imagine. Trebuie sa pastreze intimitatea clientului, ajutandu-l sa petreaca momente placute, respectand serviciul si etalandu-si arta servirii.
    Personalul aflat sub ordinele lui trebuie sa cunoasca perfect produsele servite clientului. Pentru a ajunge acolo, trebuie facuta atat instruirea obisnuita, cat si un «debriefing» (conversatii axate pe reconstituirea a ceea ce s-a intamplat in ziua respectiva, pentru a facilita intelegerea, eliberarea de trairile negative si pentru a facilita in final clarificarea situatiei, invatarea si destresarea, cresterea coeziunii de grup si stabilirea de noi legaturi de atasament – n.r.). Acest debriefing se poate desfasura eventual in engleza. Seful de sala poate veni de asemenea in fata clientului pentru a prezenta platourile, chiar pentru a propune o degustare: este mai usor de luat o decizie cand se fac teste inainte.

    Din fisa postului
    • Seful de sala gestioneaza intreaga echipa din sala de mese, compusa din maitre d’hotel, sef de rand, ospatar, comis etc.;
    • Organizarea muncii, conceperea orarului, angajari uneori, in stransa colaborare cu directorul restaurantului;
    • Trebuie sa controleze marja bruta a profitului si sa se asigure ca aceasta este tot timpul excedentara, ceea ce inseamna ca trebuie supravegheate si aprovizionarea, nivelul stocurilor si comenzile pentru bar si pivnita, selectia furnizorilor in colaborare mai mult sau mai putin stransa cu directorul restaurantului, in functie de organizarea interna;
    • Organizeaza evenimente si negociaza pretul pentru rezervarile de grupuri, in colaborare cu directorul de restaurant.

    Misiuni
    • Intampina clientii, ii plaseaza si ii consiliaza;
    • Orienteaza si favorizeaza vanzarea preparatelor din meniu;
    • Asigura respectarea ritmului servirii, adaptat nevoilor clientilor;
    • Anticipeaza si vegheaza la buna desfasurare a servirii;
    • Controleaza facturarea si incasarile;
    • Asigura satisfactia clientilor;
    • Gestioneaza stocurile si inventarul;
    • Organizeaza munca si asigura o buna transmitere a informatiilor;
    • Integreaza, formeaza, anima si supravegheaza echipa din sala.

    Calitati principale
    • Excelent profesionist, avand cunostinte aprofundate in ospitalitate, servicii, munca in sala de mese, un simt deosebit in lucrul cu clientii;
    • Bun manager al echipei, bun pedagog;
    • Prezentabilitate;
    • Vorbirea limbii engleze este foarte apreciata, iar a doua limba straina este un plus;
    • Bune calitati de gestionar;
    • Rigurozitate si spirit organizat.

    Reper: Franta – principalele diplome si nivele de formare
    1. Bacalaureat profesional in restauratie sau servicii si comert, sau cu specific hotelier;
    2. Bac +2, in urma caruia se obtine suplimentar un brevet de tehnician superior in hotelarie-restauratie, optiunea”Arta culinara, arta mesei si serviciului“ – este mai potrivita aceasta formare, avand in vedere complexitatea afacerii, cunostintele tehnice, de gestiune si de management necesare;
    3. Oricare ar fi formarea sa initiala, aceasta trebuie sa fie completata de una sau mai multe experiente ca maitre d’hotel in restaurante mari, inainte de a avea acces la functia de sef de sala.

    Viitorul este promitator pentru cei care acorda importanta acestui post. Se observa tot mai des ca nu trebuie sa ramai adeptul unei singure tehnici, cea invatata in scoala de profil. Dimpotriva, este tot mai necesar sa fim flexibili la cererea clientului: daca acesta vrea sa manance pui de Bresse, trebuie sa facem cumva sa i-l dam. In plus, trebuie sa-i atragem atentia, sa-i oferim o serie de mici lucruri care sa faca diferenta. Daca, de exemplu, desfaci in fata lui un preparat in hartie de pergament, el simte dintr-o data toata savoarea. Acest lucru transforma sala intr-o scena de spectacol, si fara ca lucrurile sa fie foarte complicate. Aici, rolul sefului de sala este capital. Cand el incepe sa prinda gust pentru ceea ce inseamna «Art de la table», va vedea ca este o meserie cu totul speciala, ca trebuie sa ai enorm de multe cunostinte tehnice si practice. Dincolo de latura profesionala, intervine mult si tusa personala. Clientul poate fi facut sa viseze si sa aprecieze toate meseriile care contribuie la obtinerea unei mese reusite.

    Evolutia sa posibila:
    Sef de sala intr-un restaurant mare → director de restaurant traditional → director de restaurant intr-un hotel → director zonal pentru un restaurant de lant

  8. Promovatul asta trece testul auto ? Petecel in toata curtea nu ai gasit un absolvent care a termint Academia de politie? Ai promovat o panarama . Nici cravata nu-i sta bine . Ce dracu te leaga de insi ca asta , care a fost promomavat de mirescu tblagiul de simian mirescu ? l-ai pus sef ,dar cestie sa faca? Nu te gandesti ca un agent cu trei ani vechime il anuleaza pe ipochimenul asta ? Geaba esti sef daca nu sti sa-ti numesti subordonatii , N-ai invatat nimic dupa evenimentul trist de la Izvin ,

  9. Legat de acest articol, nu am nici un comentariu!
    Ii rog pe nemernici să se abțină să folosească numele meu!
    Răspund doar pentru faptele mele și atât!

  10. Nu mai comentati despre fostul job a lui Draguta. Sa nu uitam ca un fost chelner din Arad, recte Traian Igas, a ajuns ministru de Interne. Lasati-l pe Draguta acolo unde e, chiar si pe sotia lui acolo unde a reusit sa o aduca, la Serviciul Cabinet

  11. @ malcoci cum sa ai vre un comentariu? Asa ai procedat tot timpul, ai tulburat aiurea apele și apoi ai fugit de răspundere, sa nu uitam ce caracter ai atâta timp cât pe propriul fiu l ai făcut KKT

Leave a Reply