Maria Grapini, primul politician roman care s-a adresat natiunii de 1 Decembrie, “exact la ora 24”. “Daca nu vom fi uniti, vom fi imprastiati!”

Maria Grapini, singurul europarlamentar din Timisoara, a fost primul politician care, de Ziua Nationala a Romaniei, s-a grabit sa transmita romanilor un vibrant mesaj patriotic.


Ca de fiecare data, cand discursul sau nu este slefuit de consilieri, si de aceasta data apare un truism la fel de mare, precum graba europarlamerntarului de a prinde prima secunda a zilei de 1 Decembrie. “Daca nu vom fi uniti, vom fi imprastiati”, spune Maria Grapini, intrand, involuntar, in zona adevarurilor evidente din limba romana.

Iata mesajul, cu ortografia si punctuatia originala: “Nu stiu cati sunt romanii care nu dorm la aceasta ora dar vreau ca exact la ora 24 sa transmit mesajul meu de Ziua Romaniei! Dragi romani, daca nu vom fi uniti vom fi imprastiati intre mari si zari! Putem fi europeni fiind buni romani, pastrand traditia si cultura noastra,respecatand valorile romanesti! Daca nu ne iubim tara-Patrie riscam sa nu mai lasam nimic nepotilor nostri! Daca nu vom lupta cu demnitate si onoare pentru drepturile noastre,nu ni le va oferi nimeni pe tava! Nici o tara nu ne va iubi mai mult decat trebuie sa ne iubim noi Patria! Romania este o tara frumoasa si bogata,Sa o pastram in inimile noastre! La multi ani,Romania! La multi ani,dragi romani!”, este mesajul de la ora 24 a Mariei Grapini.

Ulterior, in timpul zilei, a revenit cu un al doilea mesaj, mult mai bine conceput, semantic si gramatical, de consilierii sai.

“Suntem la un an de la Centenar și n-am gasit inca solutia unitatii. Consider ca este esenta victoriei unei tari, in fata dezbinarii generale, in fata intereselor de orice fel, dar mai ales impotriva incercarilor de semanare a discordiei nationale. Din interior, sau din exterior. Cred ca, aici, trebuie sa muncim temeinic, zi de zi, IMPREUNA, pentru a nu pica in capcane imorale sau in jocuri neelegante si periculoase”, atrage atentia energicul europarlamentar timisorean. (Mara Ion)

3 thoughts on “Maria Grapini, primul politician roman care s-a adresat natiunii de 1 Decembrie, “exact la ora 24”. “Daca nu vom fi uniti, vom fi imprastiati!”

  1. Doamna Grapini este rudă cu Hagi!
    Hagi a fost, este și va fi un (a) român ADEVĂRAT. A dovedit acest lucru și indiferent cum s-ar exprima, nu se pune…
    Legat de doama Grapini, aici sunt probleme deoarece reprezintă România și cu această exprimare ne face de râs!

  2. Doamna Dancila a lasat un loc gol in inimile noastre, loc pe care doamna Grapini se straduieste sa-l umple cu nesecatu-i izvor de gandire si romanism.
    Intr-o societate normala, doamna aceasta te intreba din spatele tejghelei daca doresti pleskavica cu ceapa sau cu de toate. In societatea noastra bolnava, analfabeta ne reprezinta in Parlamentul European.
    La multi Ani, Romania! Nu ne plictisim cu tine!

  3. Nu a gresit cu nimic, aceasta adevarata Coana Chirita a limbii romane. Vasazica, daca nu suntem uniti, suntem imprastiati. Unde e greseala? Truisme gasim in discursul lui Nae Catavencu, un popor care nu merge inainte, sta pe loc. Deci, doamna Grapini se inspira din operele clasice ale romanilor

Leave a Reply