Dosarul armelor face ravagii in Caras-Severin! Prefectul Matei Lupu a demisionat, comisarul de politie Radu Stefan risca arestarea preventiva, peste 40 de persoane chemate la audieri

Prefectul din Caras-Severin si-a dat demisia din functie dupa ce a fost plasat sub control judiciar, a anuntat ministrul de Interne Marcel Vela, joi dimineata, la Digi24. Matei Lupu este cercetat sub control judiciar intr-o ancheta DIICOT si DGA, in care mai multi politisti din judet sunt banuiti ca au dat permise de port-arma contra cost, fara ca cei care le solicitau sa treaca printr-o examinare serioasa.


„Intr-adevar, este un caz grav, dar trebuie sa observam ca in acelasi timp si alti politisti, in speta DGA impreuna cu procurorii DIICOT, si-au facut datoria si au destructurat aceasta retea. Sunt exceptii, ca in orice situatie pe care o intalnim si in alte domenii de activitate. Aceasta situatie de la Caras-Severin ne intristeaza si ne si deranjeaza pe cei din Ministerul Afacerilor Interne si pe toti cei care isi fac datoria. O vad ca o pata pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curatata in cel mai scurt timp”, a spus Marcel Vela.

Intrebat cum trateaza cazul, ministrul – fost prefect de Caras-Severin – a raspuns ca il trateaza „ca pe o boala”.

Amintim ca prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar in urma unor perchezitii legate de autoritati care interveneau in favoarea unor persoane care voiau sa obtina arme, insa nu participau la cursuri.

“Nu am absolut nicio legatura cu verificarile, cu ancheta legata de ceea ce am vazut in presa, de obtinerea pe cai ilegale a unor permise de portarma. Am raspuns intrebarilor anchetatorilor si las organele de cercetare penala sa solutioneze acest dosar. Ma consider nevinovat, nu am savarsit nicio fapta de instigare la abuz in serviciu”, a declarat Matei Lupu dupa ce a fost audiat de anchetatori.

Deocamdata, 5 persoane au fost retinute in acest dosar, printre care si comisarul Radu Stefan, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante periculoase din cadrul IPJ Caras-Severin, si Nicolae Cernea, lucrator in cadrul aceluiasi serviciu, insa, potrivit unor surse judiciare, in acest caz pare sa fie implicate peste 40 de persoane. (V.E.)

2 thoughts on “Dosarul armelor face ravagii in Caras-Severin! Prefectul Matei Lupu a demisionat, comisarul de politie Radu Stefan risca arestarea preventiva, peste 40 de persoane chemate la audieri

  1. Ministrelul Vela e socat de cele intamplate. Bine el saracu e speriat sa nu-l scuture un pic si pe el pentru perioada de cand a preluat mandatul la interne .

  2. Nu e nicio o exceptie, e chiar o regula cel putin in ceea ce priveste concursurile de promovare pe functiile de conducere la inspectoratele judetene de politie. Intrebati-l pe Petecel si pe toti sefii in IPJ Timis.

Leave a Reply