Procuroarea Adina Florea si-a retras candidatura pentru sefia Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, dupa ce CSM a esuat de sapte ori in tentativa de a o valida la conducerea parchetului special

Dupa sapte tentative esuate ale conducerii CSM de a o valida pe Adina Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), magistratul a decis sa-si retraga candidatura din procedura de numire in fruntea controversatei unitati de parchet.


″In cursul zilei de astăzi (joi – n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in functia de conducere din cadrul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, ca urmare a concursului sustinut”, a anuntat a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Daniela Stancioi.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amanat de mai multe ori validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ.

Plenul CSM a avut de sapte ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru sefia SIIJ, castigat de Adina Florea, insa fara succes.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absenta, fapt ce a dus la neintrunirea cvorumului, iar in alte sedinte s-a produs un blocaj, deoarece numarul de voturi „pentru” a fost egal cu numarul de voturi „impotriva”.

Adina Florea a obtinut cel mai mare punctaj la interviul sustinut la CSM, pentru functia de procuror-sef al SIIJ.

Potrivit CSM, Adina Florea a obtinut un punctaj final de 9,86, fiind urmata de Sorin Eugen Iasinovschi, cu 8,85, si Bogdan Ciprian Pirlog, cu 3,25. (V.E.)

Leave a Reply