Padurea urbana de brazi construita de elevii din Timisoara! Aproape 300 de conifere nemaivazute vor fi aduse in curtea Bastionului Maria Theresia, urmand ca la inaugurarea plantatiei sa vina Gasca Zurli (P)

Aproape 300 de brazi se nasc, in aceste zile, fara ca nici macar o singura crenguta sa fie rupta sau taiata de haterii ecologismului. Publicatia destinata copiilor, Stiri pentru copii , impreuna cu Muzeul National al Banatului si Fundatia 360°, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, anunta demararea unui proiect care genereaza o adevarata Padure Urbana in curtea Bastionului Maria Theresia.


“Fiind in preajma Craciunului, vom prezenta o padure de brazi cum nu s-a mai vazut in Romania. Si mai mult decat atat”, anunta organizatorii.

Elevi din noua institutii de invatamant preuniversitar din Timisoara – Montessori Haus, Scoala Gimnaziala nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul National Banatean, Liceul Ortodox ”Sfantul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic ”Azur”, Liceul Tehnic ”Emanoil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates” -, alaturi cei de la cercurile Palatului Copiilor si de studentii de la specializarea Design a Facultatii de Arte a Universitatii de Vest din Timisoara au inceput, saptamana trecuta, sa “construiasca” Padurea.

Elevii si tinerii vor avea ocazia sa isi creasca si sa isi impodobeasca dupa bunul plac aceasta padure magica ecologica, plina de bucurii si zambete. O padure a viitorului pe care si-l imagineaza, sau pe care il traiesc deja. Din ce? Din orice, ideea este sa recicleze orice e posibil de reciclat. Exista o singura conditie: sa isi duca la maxim creativitatea, pentru ca nu exista limite de exprimare.

”Scopul acestei Paduri Urbane de ”brazi” este sa activam creativitatea celor tineri, sa le amintim ca, de fapt, au libertate deplina sa isi puna in opera imaginatia. La fel de important, ne-am dorit sa ii facem atenti la unul din marile subiecte globale: ecologia.

In acest moment, intreaga lume trebuie sa inteleaga ca viitorul ne apartine doar in masura in care ne implicam activ pentru protejarea naturii. Iar aici vorbim si de reciclare, o chestiune cu care trebuie sa ne deprindem de le cele mai fragede varste. Sta in puterea noastra sa avem un oras frumos, curat, si, mai departe, sa avem o tara si o lume in care sa traim civilizat”, a declarat Georgeta Petrovici, redactorul-sef Stiri pentru copii, initiatoarea evenimentului.

Timp de trei saptamani Padurea Urbana va fi construita, iar miercuri, 18 decembrie, de la ora 17, invitam timisorenii la o plimbare printre brazi si la un spectacol cu Gasca Zurli, oferit de organizatori. (I.P.)

Leave a Reply