Politistul care a amenintat cu moartea o jurnalista, condamnare simbolica la Tribunalul Bucuresti! “Nu sunt foarte bucuroasa de aceasta decizie a instantei”, spune Emilia Sercan

Ofiterul de politie care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan si-a aflat, astazi, pedeapsa. Tribunalul Bucuresti a hotarat sa-l condamne pe inspectorul Adrian Barbulescu, de la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, la doar 1 an de inchisoare, cu amanarea executarii pedepsei, dupa ce ofiterul si-a recunoscut vina, iar instanta de judecata a admis acordul incheiat cu procurorii. Hotararea nu este definitiva.


Potrivit DNA, in seara de 15 aprilie 2019, Gheorghe Adrian Barbulescu i-a transmis jurnalistei Emilia Sercan, la numarul personal de telefon al acesteia, mesaje de amenintare (un mesaj tip text si cinci mesaje folosind aplicatia Facebook Messenger), pentru a o constrange sa inceteze activitatea de investigare a modului in care mai multe persoane din cadrul scolii doctorale a Academiei de Poliţie “A.I. Cuza” au obţinut titlul de doctor.

Inculpatul a amenintat-o pe jurnalista ca, in caz contrar, aceasta va suferi acte de violenta si ii va fi suprimata viata.

Condamnarea simbolica a ofiterului de politie a fost criticata de Emilia Sercan, intr-un mesaj postat pe Facebook. ”Ofiterul de politie Adrian Barbulescu, cel care mi-a trimis mesajul de amenintare cu moartea a fost condamnat la un an de inchisoare cu amanare dupa ce si-a recunoscut faptele in fata anchetatorilor si a facut acord de recunoastere.

Nu sunt foarte bucuroasa de aceasta decizie a instantei, insa sunt nevoita sa inteleg si sa accept faptul ca pedeapsa pe care a primit-o este una mica pentru ca prin declaratiile pe care Barbulescu le-a dat in fata procurorilor DNA a contribuit la prinderea si, sper eu, la condamnarea in final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob si fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat si l-au determinat sa-mi trimita mesajul de amenintare”, scrie jurnalista pe Facebook.

Ea sustine ca fostul rector al Academiei de Politie, Adrian Iacob, si fostul prorector Mihail Marcoci sunt cei care au incercat sa o opreasca si, in prezent, continua sa o hartuiasca cu plangeri penale sau de alta natura pe la tot felul de institutii, pe care i le fac direct sau indirec.

”Am tacut destul despre toate presiunile din ultimul an; cred ca e timpul sa incep sa vorbesc”, spune Sercan.

In 17 aprilie, jurnalista Emilia Sercan, cunoscuta pentru anchetele privind plagiatele in randul inaltilor demnitari si al conducerii unor institutii de invatamant, cel mai recent la Academia de Politie, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a primit amenintari cu moartea si ca a depus plangere la politie.

In 24 aprilie, politistii si procurorii au facut perchezitii la Academia de Politie, in biroul unui ofiter suspectat ca i-ar fi trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan, dar si la domiciliul acestuia.

In 25 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca ofiterul Gheorghe Adrian Barbulescu de la Academia de Politie, este suspectat ca ar fi transmis mesajele si a fost plasat sub control judiciar.

De asemenea, rectorul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, si prorectorul aceleiasi institutii, Petrica-Mihail Marcoci, au fost acuzati de instigare la santaj, pentru ca l-ar fi determinat pe Barbulescu sa o ameninte pe jurnalista. (V.E.)

Leave a Reply