Salariile angajatiilor ISCTR vor creste cu 20 la suta! Inspectorul de stat sef Florin Gagea a reusit o victorie incredibila in Camera Deputatilor, obtinand adoptarea Proiectului de lege 176/2019 initiat de timisoreanul Marian Cucsa

Inca de cand a fost numit la conducerea Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, la sfarsitul lunii septembrie 2019, timisoreanul Florin Gagea a anuntat ca principalul obiectiv al mandatului sau, indiferent pe ce perioada se va intinde, vizeaza imbunatatirea conditiilor de munca si de salarizare ale colegilor sai.


“Cu ce ganduri am acceptat aceasta functie onoranta? Sa fac tot ce depinde de mine ca, in perioada ce urmeaza, colegii mei sa beneficieze de conditii de munca si de salarizare cat mai bune. Nu este posibil ca un inspector cu vechine din sistem sa fie platit cu 3.000 de lei, iar la privat sa primeasca peste 2.000 de euro. In ritmul asta, in cativa ani, nu o sa mai avem cu cine lucra”, atragea atentia noul inspector de stat sef.

Chiar daca, in 20 martie 2019, Senatul a respins proiectul de lege prin care se propunerea ca angajatilor din cadrul ISCTR sa le fie majorate salariile cu 20%, Florin Gagea, sprijinit si de sefa Departamentului Juridic, Diana Bujdei, nu s-au dat batuti.

Au facut un lobby sustinut printre deputati, au mizat si pe puterea de convingere a timisoreanului Marian Cucsa, unul dintre semnatarii proiectului de lege, astfel ca minunea s-a produs. In sedinta Camerei Deputatilor din 11 decembrie, Proiectul de lege 176/2019, pentru completarea articolului 38, aliniatul 3, din Legea-cadrul nr. 153, din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, a trecut vot. Nu mai putin de 160 de deputati au votat “pentru”, 96 s-au abtinut, iar “impotriva” nu s-a pronuntat niciun parlamentar.

“In urma cu cateva minute, Pl-x 176/2019 prin care angajatilor ISCTR le creste salariul de la 01.01.2020 cu 20% a fost adoptata in Parlamentul Romaniei. Multumesc tuturor deputatilor si initiatorului legii, deputatul Marian Cucsa”, a fost mesajul postat pe Facebook, ieri, dupa ora 12, de inspectorul de stat sef Florin Gagea.

Potrivit initiatorilor acestei modificari legislative – 9 deputati ALDE, printre care timisoreanul Marian Cucsa si resiteanul Ion Tabugan -, salarizarea personalului din ISCTR va fi asimilata cu cea a personalului din cadrul ANAF, in acest fel ISCTR fiind inclusa in randul institutiilor publice cu autoritate de control. Potrivit noii modificari legislative, cuantumul brut al salarilor de baza va creste, de la 1 ianuarie 2020, cu 20%. Camera Deputatilor a fost for decizional, astfel ca noua lege va merge la promulgare. (G.I.)

Leave a Reply