Timisoara va gazdui premiera mondiala a spectacolului muzical Romanian Revolution 1989, semnat de compozitorul american Aaron Garber

Timisoreanii sunt invitati sa retraiasca evenimentele pline de dramatism ale Revolutiei Romane din decembrie 1989, a carei flacara s-a aprins la Timisoara si a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei nationale.


Asadar, in opinia organizatorilor, Clubul Rotary ”Opera” si Universitatea de Vest din Timisoara, este vorba despre o autentica premiera mondiala.

Transfigurarea katarhica a acelor sangeroase momente este realizata prin spectacolul muzical contemporan Romanian Revolution 1989, semnat de compozitorul si libretistul american Aaron Garber.

Productia artistica este asigurata integral de catre studentii si profesorii Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Astfel, premiera absoluta a spectacolului Romanian Revolution 1989 va avea loc duminica, 15 decembrie 2019, de la ora 19, pe scena Teatrului National din Timisoara.

Implinirea a 30 de ani de la Revolutia Romana ne indeamna sa ne asumam destinul sangeros al dictaturii ceausiste, dar si certitudinea renasterii poporului roman intru Adevar, Dreptate si Libertate.

Va invitam sa fiti martorii acestui miracol istoric. Sarbatorim 30 de ani de la declansarea Revolutiei Romane la Timisoara.

Timisoara este orasul premierelor, Timisoara este orasul celor curajosi, Timisoara suntem noi, cei care ne bucuram de 30 de ani de libertate si democratie. Haideti sa celebram impreuna acest moment istoric”, transmit organizatorii.

Evenimentul este unul caritabil, toate fondurile realizate din donatii si achizitia de bilete vor fi folosite pentru sprijinirea educatiei culturale a tinerilor care fac parte din Academia de Excelenta ”Opera” din Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply