Politist lovit cu masina pe trecerea de pietoni de langa sediul IPJ Timis! Acesta a cerut soferului 8.000 de lei “pentru recuperare”, chiar daca l-a prezentat colegilor sai pentru deschiderea unui dosar penal

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a inceput urmarirea penala intr-un dosar de vatamare corporala din culpa, dupa ce un agent de politie de la IPJ Timis a reclamat faptul ca a fost lovit de o masina.


Accidentul minor s-a petrecut, recent, pe bulevardul Take Ionescu, trecerea de pietoni de langa sediul Politiei Timis, si s-a soldat doar cu traumatizarea psihica a agentului Nicolae Diaconu, intrucat omul legii nu a primit nici macar o zi de ingrijiri medicale.

Cel putin, asa pretinde soferul implicat in acest accident ciudat, care arata ca nu a fost vorba despre un impact propriu-zis, ci despre faptul ca politistul s-a lovit, din lateral, de aripa masinii sale, in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

“La semafor era verde intermitent, asa ca am virat dreapta, pentru ca ma deplasam pe stada de langa politie. In momentul in care eram pe trecerea de pietoni, cu viteza redusa, bineinteles, o persoana s-a lovit de aripa masinii. Probabil ca nu m-a vazut sau a vrut sa treaca in viteza. Am oprit pe dreapta, am vazut ca nu are nimic, insa mi-a spus ca este politist si ca ma roaga sa-l urmez la sediul inspectoratului. Acolo m-a prezentat la un coleg, se cunosteau, pentru ca au glumit impreuna, unde mi s-a luat carnetul pe trei luni si mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa”, ne-a relatat soferul in discutie.

Dupa ce a verificat la Spitalul Municipal si la Urgentele Spitalului Judetean, a aflat ca nu s-a eliberat certificat medical, intrucat nu era cazul.

La cateva zile de la incident, politistul l-a sunat si i-a propus sa-i dea 8.000 de lei pentru recuperare. “I-am raspuns ca nu am atatia bani, ca sunt pensionar, si despre ce impacare mai poate fi vorba daca tot mi s-a facut dosar penal? A repetat ca aceasta este pretentia lui, pentru a nu se mai constitui parte civila in dosarul penal”, ne-a mai declarat soferul. Politistul a confirmat faptul ca nu are certificat medico-legal, dar ca este traumatizat psihic si ca se va recupera, cu timpul, la serviciu, unde lucreaza cu cainii de urma.

Deocamdata, agentul sef Nicolae Diaconu nu a dorit sa comenteze acest incident. (G.I.)

4 thoughts on “Politist lovit cu masina pe trecerea de pietoni de langa sediul IPJ Timis! Acesta a cerut soferului 8.000 de lei “pentru recuperare”, chiar daca l-a prezentat colegilor sai pentru deschiderea unui dosar penal

  1. In lipsa probelor (a certificatului medico-legal), procurorul ar trebui sa dea NUP.

    Totusi, este o speta interesanta.

    In cazul in care soferul este vinovat, desigur ca ar trebui sa plateasca penal pentru faptele lui, partile civile urmand sa fie despagubite de RCA-ul vinovatului, ca de-aia plateste RCA. Nu se dau sume de bani aiurea victimelor.

    Ar trebui verificate si camerele din intersectie si facuta o expertiza, in cazul in care dosarul chiar ajunge la judecatorie. Daca se constata ca politistul s-a aruncat in aripa masinii soferului, atunci acesta doreste foloase necuvenite, pe langa martuaria mincinoasa. (caz in care i se poate deschide politistului dosar penal pentru aceste fapte)

    Totusi, aspectul cel mai interesant ramane faptul ca politistul este traumatizat psihic. Domnule agentul sef Nicolae Diaconu, sunteti fetita virgina de 13 ani care a ramas cu traume cand a vazut o masina venind spre ea, crezand ca ramane si fara feciorie? Cum ati ajuns dumneavoastra sa lucrati in politie si sa ma paziti pe mine de raufacatori, daca un batran va traumatizeaza in asemenea hal pe trecerea de pietoni? Parerea mea este ca cineva ar trebui sa va verifice daca intr-adevar sunteti apt de a activa in cadrul Politiei Romane.

  2. Mai nene, matale nu trebuiesti pazit ci trebuiesti taxat. Faci parte din categoria platitorilor de amenzi care trebuie sa ajute bugetul de stat si asa greu incercat. Ce preocupare ai matale cu privire la cine e vinovat si cine nu. Esti autoritate publica ? Ai probleme personale o gramada, dar de ute grija de altii. Matale cat de apt esi sa-ti dai cu parerea cat de apti sunt altii ? Parerea mea e ca trebuie sa treci la munca si sa lasi anchetele in grija competentilor.

  3. Zona e plină de camere de luat vederi, urmați sfatul dlui Adrian și cereți verificarea camerelor. E dreptul dvs ca cetățean.

    Din experiența proprie, polițiștii o să încerce să vă tergiverseze peste cele 30 zile cât sunt menținute înregistrăile video așa că faceți tot posibilul să intrați rapid în posesia lor. Pentru a ști cum să procedați, cereți sfatul unor juriști pe advocatnet.ro. Oamenii sunt foarte săritori acolo!

  4. Faceți cerere la Poliție ca ă vi se pună la dispoziție imaginile camerelor de luat vederi din zonă. Polițiștii vor face uitată cererea dvs iar în 30 de zile înregistrările video sunt șterse așa că după înregistrarea cererii, păstrați numărul de registru, ca să dovediți că ați făcut această cerere și ea nu va fost onorată așa cum e dreptul dvs. Sau cereți sfatul unor juriști pe avocanet.ro, să aflați dacă puteți pune presiune pe polițiști să vă dea înregistrarea în timp util, ceea ce este o obligație legală a lor.

Leave a Reply