Sefii Jandarmeriei Romane, schimbati din functii din cauza lipsei de comunicare cu MAI. “E pacat ca unii din Jandarmerie au stricat imaginea institutiei”, a precizat ministrul Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat, vineri, schimbarea din functii a sefilor Jandarmeriei Romane, principalul motiv fiind legat de faptul ca, in ultima luna si jumatate, acestia nu ar fi colaborat cu noua conducere a ministerului.


Astfel, generalul de brigada Florea Constantin si, adjunctul sau, colonelul Grigore Ciausescu, se vor intoarce la inspectoratele de la care provin, in locul lor fiind numiti comandanti noi, a caror prima misiune este sa “repare imaginea acestei institutii”.

Noul sef al Jandarmeriei Romane este colonelul Bogdan Enescu (foto), seful Jandarmeriei Ilfov, care-l va avea ca prim-adjunct pe seful jandarmilor romani dislocati in Afganistan, colonelul Ionut Gabriel Campanu.

„Am numit pe functia de inspector general pe domnul colonel Enescu Bogdan, in varsta de 46 de ani, absolvent al Academiei de Politie Alexandru „Ioan Cuza”, are 23 de ani de activitate in cadrul Jandarmeriei Romane. A indeplinit mai multe functii in cadrul Jandarmeriei Romane. In prezent, are functia de inspector sef in cadrul Inspectoratului de Jandarmi a judetului Ilfov si nu a avut nicio legatura cu evenimentele din 10 august 2018”, a declarat ministrul de Interne.

In opinia sa, adevaratii jandarmi sunt cei ca Bogdan Enescu, de la care asteapta sa schimbe imaginea Jandarmeriei. “Am intalnit oameni extraordinari, jandarmi care isi fac datoria. E pacat ca unii din Jandarmerie au stricat un pic imaginea Jandarmeriei, ca sa fiu elegant”, a mai mentionat Marcel Vela.

Reamintim ca Sebastian Cucos si Catalin Sindile, fostii sefi ai Jandarmeriei Romane, sunt urmariti penal in dosarul violentelor de la mitingul Diasporei, din 10 august 2018. Parchetul General ii cerceteaza pentru abuz in serviciu, purtare abuziva si fals intelectual.

Cei doi se afla in concediu medical de 3 luni si planuiesc sa se pensioneze, pentru a nu fi trasi la raspundere in urma anchetei interne de la MAI, in conditiile in care o eventuala trecere in rezerva ii poate lasa fara pensie speciala. (G.I.)

Leave a Reply