Rabojul greselilor din Justitie. Presedinta Tribunalului Timis vorbeste, in premiera, despre dosare la comanda, catuse abuzive si minciuni rostogolite

Judecatoarea Adriana Stoicescu a revenit in spatiul public, dupa o absenta de cateva luni, cu un nou text de senzatie, care, deja, face valuri pe retelele de socializare.


Adevarurile dureroase din sistemul judiciar, dar si dezvaluirea tarelor care saboteaza justitia din interior, printre care si magistratii obedienti cu politicienii, au fost apreciate, distribuite si comentate de sute de persoane.

Presedinta Tribunalului Timis atrage atentia ca judecatorii sa nu mai fie pusi, toti, in aceeasi oala, intrucat imensa majoritate este formata din oameni decenti si de bun simt.

“Suntem, in ochii vostri, aroganti si suficienti. Suntem cand corupti, cand nepregatiti. Deciziile noastre sunt in ochii celor care pierd, intotdeauna, nedrepte. Dar nu suntem toti asa. Nu ne mai puneti pe toti in aceeasi oala. Gresim? Da. Zilnic, probabil. Nu suntem perfecti, nu suntem speciali”, recunoaste cu franchete Adriana Stoicescu, incercand o trecere in revista a greselilor comise de judecatori.

Cu toate acestea, spune curajoasa judecatoare, “nu meritam sa aruncati in noi toti cu noroi”. Reproducem textul care continua sa fie aprig comentat pe retelele de socializare. Asadar, de ce gresesc judecatorii?

“Pentru ca intram in sala cu zeci de dosare. Pentru ca legile se schimba de dimineata pana seara de 3 ori. Pentru ca inaltii legiuitori nu raspund niciodata pentru legile proaste pe care va asteptati sa le aplicam si sa facem dreptate.

Politicieni de doi bani, fara solutii si fara responsabilitate, care ne transforma tot timpul in tinte si pretexte, bucurosi ca au la indemana un tap ispasitor. Cu complicitatea unora dintre noi, papagali vorbitori ce se cred vulturi maiestuosi, racnind despre independenta dupa ce au fost tutari pe langa politicieni.

Cu complicitatea unora dintre noi, vesnic respinsi sau refuzati, complexati si frustrati, avizi de atentie si preamarire, gata oricand sa arunce in aer sistemul doar-doar se vad pe la vreo televiziune sau citesc babele din sat despre ei intr-o fituica anosta.

Gresim cand urlam in strada ca nu vrem sa raspundem. Am vrea sa desfiintam tot: inspectie, sectie speciala, curte constitutionala. Dar am tacut malc cand in DNA se infiinta pe sest o directie ce ne viza doar pe noi. Direct si fara menajamente. Cine sa se oboseasca, insa, sa citeasca raportul inspectiei judiciare? Gresim cand cerem independenta fara sa avem cel mai mic habar despre ce inseamna, de fapt. Gresim cand nu iesim in strada sa va aparam si sa ne aparam de dosare la comanda, de catuse abuzive si de minciuni rostogolite.

Gresim cand inchidem ochii la mizeriile unora care se pretind a ne fi colegi. Cand ii aparam furibund, stiind ca mintim si va inselam. Gresim cand tacem, complice, cand intoarcem capul. Cand nu spunem adevarul pentru ca ne e frica. Gresim ca nu iesim sa explicam anumite decizii care pe voi va revolta, dar care au suport legal.

Cu toate acestea, nu meritam sa aruncati in noi toti cu noroi. Nu avem voie sa facem nimic altceva decat sa judecam. Suntem vanati, urmariti, aratati cu degetul. Suntem vinovatii de serviciu pentru tot ce e mai rau in tara asta.

Veniti alaturi de noi in sala. Veniti sa ne vedeti mormanele de dosare. Apoi, veniti sa vedeti ce inseamna munca de dupa sedinta. Intrebati-ne cum asteptam sarbatorile doar sa putem sa ne odihnim putin. Cand va pregatiti de Ajun, noi stam inchisi in birou si motivam.

Stiu, ma veti injura. Veti spune ca avem salarii mizerabil de mari, pensii nemeritate. Ca in fiecare zi voi, cei care stiti tot, mai descoperiti o nedreptate a justitiei de rahat, cum o numiti. Dar, va rog, incercati macar un minut sa intelegeti si sa acceptati ca din miile de judecatori sunt doar cativa care merita dispretul vostru. Si ca imensa majoritate e formata din oameni decenti si de bun simt. Care muncesc. Care au muncit enorm sa ajunga aici. Care nu au sambata sau duminica. Care duc acasa cu ei problemele voastre. Care se intreaba si cauta si citesc. Carora le pasa. Suntem multi, dar nu vreti sa ne vedeti sau sa ne cunoasteti”. (G.I.)

 

One thought on “Rabojul greselilor din Justitie. Presedinta Tribunalului Timis vorbeste, in premiera, despre dosare la comanda, catuse abuzive si minciuni rostogolite

  1. D-na judecator , noi (cei de meserie) stim că într-un dosar , acum câțiva ani , ați arestat mai multe persoane nejustificat , în urma presiunilor din partea DNA (sub amenintarea acelei foste directii din DNA care era ca o ghilotină permanentă asupra capului judecătorilor și folosită politic). Vă rugăm măcar voalat , dar să ne facă să înțelegem , să recunoaște-ți că atunci ați greșit fără voia dvs. Dacă ve-ți face acest gest de onoare , ați fi judecătorul care face primul pas pentru însănătoșirea justiției din Banat.

Leave a Reply