Misiunile din 2019 ale Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, “radiografiate” in cadrul raportului de bilant prezentat de comandantul unitatii

Activitatea Gruparii de Jandarmi Mobile “Glad Voievod” Timisoara, pentru anul 2019, sintetizata in raportul intocmit de comandantul unitatii, a fost prezentata, astazi, in cadrul adunarii de bilant care a avut loc in “Aula Magna” a Universitatii de Vest din Timisoara.


La eveniment a participat directorul Directiei Logistice din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, colonel Robert Matei, reprezentantii structurilor M.A.I. si ai institutiilor din judetul Timis cu care jandarmeria coopereaza si colaboreaza, dar si Liliana Onet, prefectulul judetului Timis.

In cadrul activitatii de evaluare, comandantul unitatii, colonel Cimpan Remus Ioan a prezentat prioritatile in planificarea, organizarea si ducerea la indeplinire a obiectivelor propuse, activitatile organizate, misiunile executate si rezultatele obtinute anul ce s-a incheiat.

Comparabil cu anul anterior, in cursul anului ce s-a incheiat, misiunile de asigurare a ordinii publice au fost mult mai complexe. Printre evenimentele la care Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a fost angrenata in misiuni de asigurare a ordinii publice, in anul 2019, se pot enumera: Summitul sefilor de Stat si de Guvern ai tarilor membre Uniunii Europene, eveniment ce a avut loc la Sibiu, vizita Sanctitatii sale Papa Francisc in municipiul Blaj, Serbarile de la Tebea, aniversarea Zilei Nationale a Romaniei si, nu in ultimul rand, manifestarile sportive, cultural-artistice, religioase, comemorative, precum si cele electorale.

In cadrul evaluarii activitatii desfasurate, a fost evidentiata buna cooperare si colaborare cu autoritatile publice: Institutia Prefectului-Judetul Timis, Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Inspectoratul de Politie Judetean Timis, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, BCCO Timisoara, DIICOT Timisoara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Timis, Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Judetean Anticoruptie Timis, Serviciul Judetean de Protectie Interna Timis, Serviciul de Telecomunicatii Speciale Timis, Parchetul Militar Timisoara si, nu in ultimul rand, Inspectoratul Teritorial de Munca, Directia Regionala Vamala, Directia Silvica, Garda de Mediu si Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura.

In cadrul evenimentului dedicat activitatii de evaluare, a fost transmis mesajul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, colonel Bogdan Enescu, adresat jandarmilor.

Au fost, de asemenea, transmise mesajele prefectului judetului Timis si ale sefilor institutiilor cu care jandarmii coopereaza si colaboreaza pentru indeplinirea misiunilor ce le revin. (I.P.)

Leave a Reply