Taximetrist rebel amendat cu 1.200 de lei, dupa ce a refuzat sa se legitimeze si a adresat injurii unui echipaj de la Politia Locala Timisoara

Cazurile in care politistii locali aflati in timpul misiunilor sunt jigniti si injurati, in special de conducatorii auto care sunt surprinsi incalcand prevederile OUG 195/2002, sunt aspru pedepsite de legislatia in vigoare.


Un astfel de incident s-a petrecut, in aceste zile, in spatele statiei STPT de la Gara de Nord, unde G.P.C., de 36 de ani, cu domiciliul in localitatea Sacalaz, stationa in vederea preluarii de clienti, in calitate de taximetrist.

Pentru ca se afla intr-o zona interzisa, politistii locali din cadrul Biroului Transport Urban, i-au atras atentia cu privire la acest fapt.

Cel in cauza a refuzat sa se legitimeze si a solicitat un echipaj de la politia nationala, prin serviciul de urgenta 112. La fata locului s-a prezentat un echipaj de la Sectia 4 Politie Timisoara, care, nu numai ca nu i-a dat dreptate, dar l-a si sanctionat pentru alarmarea nejustificata a organelor de ordine. Taximetristul a mai primit o amenda de 1.200 lei si de politistii locali, conform Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare si adresarea de injurii.

Cel in cauza a mai fost sanctionat de politistii locali de doua ori pentru astfel de fapte, fiind depistat in aceeasi situatie si avand acelasi comportament, tot in zona Garii de Nord, dar si pe str. Simion Barnutiu.

“Politia Locala Timisoara reaminteste ca, potrivit Legii 61/1991 republicata, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identitatii sale sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau a organelor de ordine publica aflate in exercitarea atributiilor de serviciu, precum si savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora se sanctioneaza cu amenzi de pana la 1.500 lei”, atrage atentia Daniela Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply