Fosta judecatoare Lavinia Cotofana a denuntat la DNA o serie de ilegalitati comise la Ministerul Sanatatii, prin care i s-ar fi blocat accesul in guvern. “Le era frica de ce pot descoperi!”

Lavinia Cotofana, fost judecator la Judecatoria Arad, exclusa din magistratura dupa ce a denuntat la parchetul anticoruptie o serie de ilegalitati din justitie, continua sa fie eficienta in calitatea sa de avertizor de integritate.


La nici doua luni de la denuntarea jafului de la Spitalul Gomoiu, unde lucrarile de renovare au fost supraevaluate si cu 2.485%, motiv pentru care primarita Capitalei, Gabriela Firea, a eliberata-o din functia de director juridic al ASSMB, Lavinia Cotofana a revenit in forta si depus la DNA o plangere penala impotriva a trei angajati ai Ministerului Sanatatii.

Fosta judecatoare sustine ca pentru a i se bloca angajarea ca secretar general la Ministerul Sanatatii, trei importanti functionari, Georgeta Bumbac, Dana Eftimie si Ciprian Ene, au recurs la abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals intelectual.

“Pe 16 noiembrie, ministrul Sanatatii a hotarat transferarea mea de la ASSMB la minister, in interesul serviciului si in regim de urgenta, pe functia de consilier. A doua zi am depus cererea de transfer catre minister. Pe 17 noiembrie a fost intocmit si dosarul de transfer de la ASSMB, insa, in aceeasi zi, Ene Ciprian, consilier al ministrului sanatatii, a solicitat conducerii ASSMB sa nu dea curs cererii, pentru ca vor transmite un document”, a relatat Lavinia Cotofana.

Intra-adevar, pe faxul ASSMB a fost primit un document semnat de catre secretarul general al MS, Georgeta Bumbac, in care se specifica faptul ca postul pentru care a fost facuta cererea de transfer a fost transformat in functie publica. In opinia Laviniei Cotofana, documentul respectiv reprezinta un fals intelectual, intrucat postul de consilier IA din cadrul biroului avizare interministeriala era disponibil, fiind un post contractual.

“Cei de acolo nu m-au vrut, le era frica de ce pot descoperi si au cautat cai ca sa blocheze dorinta ministrului de a ma angaja”, a rabufnit Lavinia Cotofana.

Toate aceste fapte ar reprezenta ”infractiuni ale grupului constituit din Georgeta Bumbac, Dana Eftimie si Ciprian Ene, pentru a impiedica cu orice pret schimbarea din functie a numitei Georgeta Bumbac si inlocuirea cu mine, scopul fiind ascunderea infractiunilor comise de ei in calitatea de functionari ai Ministerului Sanatatii”, mai spune Lavinia Cotofana.

Pe 18 decembrie 2019, fosta directoare juridica a ASSMB a depus plangere penala la DNA, in care reclama faptele celor trei functionari din conducerea Ministerului Sanatatii. (Vlad Enciu)

Leave a Reply