EXCLUSIV. Fostul copresedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din Timisoara, condamnat la inchisoare cu amanare

Un tanar de succes al politicii liberale din Timis, Bara Constantin Dan Nicolae, fost copresedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, alaturi de Daniel Preunca, va ramane, probabil, in afara listelor electorale din acest an.


Daca in 2016 a fost la un pas de a prinde un loc eligibil la Consiliul Judetean Timis, anul 2020 ar fi trebuit sa insemne accesul politic al candidatului Bara Constantin in structurile de putere locale sau judetene.

Din nefericire pentru cariera politica a fiului Rodicai Surducan, directoarea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Timisoarea si o apropiata a primarului liberal Nicolae Robu, acesta va rata listele electorale dintr-un motiv ce tine de principiile ce guverneaza politica PNL.

Mai exact, Bara Constantin a suferit, in martie 2018, o condamnare de 1 an si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

In conditiile in care Bara Constantin nu a mai avut probleme cu legea penala si provine dintr-o familie de vaza a orasului – chiar directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, fiindu-i, o perioada, tata vitreg – Judecatoria Timisoara a decis amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Totodata, tanarul liberal a fost obligat sa presteze 60 de zile de munca neremunerata la Horticultura sau la Liceul Tehnic “Ion Mincu” Timisoara, dar sa frecventeze si un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de Probatiune Timis.

Chiar daca acest tip de condamnare, in cazul in care nu sunt  incalcare obligatiile impuse de instanta de judecata, nu lasa urme in cazier, este greu de crezut ca Bara Constantin va avea acces pe listele electorale ale partidului.

Reamintim faptul ca, in octombrie 2017, fiul vitreg de atunci al directorului Politiei Locale Timisoara s-a urcat beat la volan si a lovit cateva masini parcate pe traseul catre casa, dupa ce a suferit o mare deceptie in dragoste. (Vlad Enciu)

UPDATE! Purtatorul de cuvant al PNL Timis ne-a transmis ca Bara Constantin Dan Nicolae nu mai este activ in PNL din 2017, insa nu apare inregistrata vreo demisie sau vreo decizie de excludere din partid. Cum s-ar spune in termeni masonici, in prezent este un politician in adormire…

Leave a Reply