Vasile Ruset a revenit la conducerea SCM Timisoara. Baza legala a repunerii in functie a liberalului, dezvaluita de purtatorul de cuvant al clubului prin intermediul unui comunicat de presa

Detasarea liberalului Vasile Ruset de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Polul de Crestere Timisoara la Sport Club Municipal Timisoara a incetat in data 9 ianuarie 2020, dupa aparitia OUG nr. 1, in conformitate cu Dispozitia Primarului Municipiului Timisoara nr. 52.


Pentru a se asigura continuitate in fruntea clubului timisorean, in data de 10 ianuarie 2020, s-a incheiat un nou contract individual de munca intre Municipiul Timisoara si Vasile Ruset (nr. 2827), care prevede incadrarea acestuia, incepand cu data de 13 ianuarie 2020, ca inspector de specialitate I A, pe functia de consilier personal al primarului municipiului Timisoara.

Contractul a fost incheiat in conformitate cu Codul Administrativ, pe perioada determinata, pana la incheierea actualului mandat de primar al lui Nicolae Robu.

Pe baza prevederilor OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, prin dispozitia Primarului Municipiului Timisoara nr. 71, din data de 14 ianuarie 2020, incepand cu data de 15 ianuarie si pana la data de 24 iunie 2020, lui Vasile Ruset i-au fost delegate anumite atributii  corespunzatoare functiei de director al Serviciului Public SCM Timisoara, printre care:

  • cea de ordonator tertiar de credite;
  • de negociere si semnare de acte juridice de angajare a Sport Club Municipal Timisoara;
  • de coordonare si control al activitatilor desfasurate in cadrul clubului, etc.

Atributiile incredintate fac parte din atributiile specificate in Regulamentul de Organizare si Functionare al Sport Club Municipal Timisoara, regulament ce a fost aprobat prin Hotararea de Consiliu Local al Municipiului Timisoara nr. 715 din 20 decembrie 2018.

Cateva dintre obiectivele pentru aceasta perioada sunt:

  • asigurarea functionarii activitatilor clubului in conditii de eficienta si eficacitate crescuta;
  • bugetarea si executia bugetara a SCM pe centre de cost, inclusiv pe baza de analize cost/beneficiu daca e cazul, pentru asigurarea transparentei cheltuirii banului public catre Primaria si Consiliul Local al Municipiului Timisoara;
  • atragerea de resurse externe – asa-zisa sursa E – in proportie de minim 12 procente din bugetul fiecarul centru de cost asigurat de catre bugetul local si transparenta utilizarii acestor resurse in fata Primariei si Consiliului Local al Municipiului Timisoara, precum si al finantatorilor;
  • asigurarea unor structuri functionale optime, unitare daca e posibil, la nivelul administrativ al clubului si al fiecarei sectii sportive in parte;
  • construirea unui sistem formalizat privind dezvoltarea sporturilor individuale si de echipa la nivel de copii si juniori in cadrul sectiilor sportive ale SCM (baschet, handbal, rugby, tenis), pentru a asigura o piramida de evolutie sportiva a tinerilor din Timisoara si nu numai;
  • mentinerea si atragerea sportivilor locali de valoare pentru a evolua, la nivel de performanta, in cadrul sectilor sportive ale SCM Timisoara.

“Conducerile Primariei Timisoara si SCM Timisoara depun toate eforturile pentru a aduce la zi plata salariilor ce se cuvin jucatorilor, antrenorilor, staff-urilor administrative. Stim ca este o perioada cu multe dificultati si dorim sa le multumim tuturor celor care au inteles situatia si chiar au obtinut performante sportive notabile in ultimele luni. Dorim sa-i asiguram ca facem toate demersurile pentru ca situatia financiara a clubului sa se stabilizeze”, se mentioneaza in comunicatul transmis de jurnalistul Adrian Schindarli, purtatorul de cuvant al SCM Timisoara.

Reamintim ca Vasile Ruset detine functia de vicepresedinte al PNL Timisoara si raspunde de domeniul Strategii si Relatii Politice. (I.P.)

Leave a Reply