13 melomani patimasi din Timisoara, sanctionati de Politia Locala. Muzica data la maxim pe timp de noapte, amenda de pana la 1.500 de lei

Politistii locali au actionat in ultima perioada, pentru luarea masurilor legale, in cazul mai multor sesizari din partea cetatenilor care reclamau cazuri de tulburare a linistii publice si a linistii locuitorilor, in special pe timp de noapte, aplicand in acest sens 13 sanctiuni in ultimele doua saptamani la Legea 61/1991 republicata, in special in imobilele de locuinte.


Spre exemplu, un timisorean a reclamat faptul ca vecina sa dintr-un imobil de pe bulevardul Circumvalatiunii asculta muzica la intensitate ridicata, deranjandu-i pe ceilalti locatari.

Un caz similar a fost reclamat pe str. Popa Sapca, unde se asculta muzica tare, pe timp de noapte, la ora 1,20, fiind deranjati vecinii. Si cetatenii de pe str. Telegrafului au reclamat, intr-o dimineata, la ora 4,30, ca este tulburata linistea locatarilor prin muzica data la maxim.

Intr-o alta noapte, la ora 2,30, locatarii unui apartament din Piata Victoriei ascultau muzica tare deranjand locatarii. Alte cazuri au fost semnalate si pe str. Martir Gabriela Tako, dar si pe Aleea Minis, str. Stefan cel Mare si str. Bucuresti.

Astfel de sesizari au fost facute si cu privire la unele societati comerciale care nu respecta prevederile legale referitoare la tulburarea linistii publice, cum este cazul unui restaurant din Piata Traian, verificat si sanctionat de politistii locali.

“Atragem atentia ca potrivit Legii 61/1991 republicata, tulburarea linistii locatarilor intre orele 22-8 si 13-14 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora se sanctioneaza cu amenzi de la 500 la 1.500 lei”, transmite Daniela Seracin, purtatoarea de cuvant a Politiei Locale Timisoara.

Repetarea acestora intr-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte duce la sanctiuni de la 2.000 la 3.000 de lei. In cazul societatilor comerciale, la repetarea contraventiei se dispune, de asemenea, masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada de pana la 30 de zile. (I.P.)

Leave a Reply