Cati bani au castigat detinutii din Penitenciarul Timisoara, in 2019, si ce investitii anunta comandantul Georgica Alexeev ca vor fi finantate din acesti bani

Detinutii din Penitenciarul Timisoara continua sa stabileasca noi recorduri in sistemul penitenciar romanesc, in domeniul veniturilor obtinute din prestari servicii.


Daca anul trecut, comandatul unitatii, comisarul sef Georgica Alexeev, a raportat, in premiera, depasirea pragului de 10 milioane de lei din munca prestata de persoanele private de libertate la diversi beneficiari, institutii de stat, firme sau persoane fizice, in acest an s-a bifat o noua performanta lucrativa.

“Penitenciarul Timisoara a obtinut venituri din prestari servicii de circa 3,3 milioane de euro, in ciuda faptului ca avem un deficit de 100 de angajati”, a anuntat, astazi, Georgica Alexeev, in sedinta de bilant a Penitenciarului Timisoara.

Mai exact, in 2019, au fost scosi la munca 499 de detinuti, dintre care 121 si-au desfasurat activitatea in regim deschis, fara a fi supravegheati. Numarul contractelor incheiate in cursul anului trecut, 63 cu diverse firme si 5 cu persoane private.

Pentru comparatie, mentionam faptul ca, in anul 2018, au fost implicate in activitati lucrative 521 de persoane private de libertate, fiind semnate contracte cu 84 de beneficiari, firme sau persoane fizice.

Suma achitata de beneficiarii lucrarilor executate de detinuti, nu mai putin de 15.883.256 de lei, care este cu 54% mai mare decat cea din anul precedent, din 2018, cand s-a castigat 11,2 milioane de lei.

Potrivit comisarului sef Georgica Alexeev, banii urmeaza sa fie investiti in amenajarea unei ferme de vaci, la sectia exterioara din Buzias, achizitionarea a doua dube pentru transportul detinutilor, dar si cumpararea de pe piata imobiliara a cinci apartamente cu trei camere, care vor fi folosite ca locuinte de serviciu pentru angajati.

De asemenea, tot in 2020, se are in vedere construirea unui penitenciar cu 300 de locuri, la Buzias, si extinderea Penitenciarului Timisoara cu o noua sectie, care va avea 150 de locuri. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply