Ziua Unirii, sarbatorita cu fast militar si la Timisoara! Autoritatile locale s-au prins intr-o promitatoare hora a solidaritatii

Platoul din fata Inspectoratului de Politie al Judetului Timis a fost transformat, astazi, intr-o scena publica a solidaritatii locale, pe care autoritatile orasului au organizat ceremonialul militar si religios dedicat Unirii Principatelor Romane.


Personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, colonelul moldovean care, in 24 ianuarie 1859, a realizat unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, a fost evocata de prefectul Liliana Onet, care a dat citire unui mesaj din partea premierului Ludovic Orban, de presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, care, cu prilejul acestui moment aniversar, a indemnat la demnitate, toleranță, echilibru și solidaritate, dar si viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, care a vorbit despre inteligenta elitei si rolul intelectualilor in sustinerea Micii Uniri.

S-au depus coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, moment urmat de defilarea detasamentului de onoare format din militarii Brigazii 18 Cercetare si Supraveghere „Decebal”, jandarmii Gruparii Mobile „Glad Voievod” Timisoara, politistii de la Penitenciarul Timișoara, politistii IPJ Timis si pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat.

La finalul festivitatii, personalitatile prezente la eveniment, dansatori, dar si cativa curajosi din public, s-au prins intr-o promitatoare Hora Unirii. (Mara Ion)

Foto: Costi DUMA

Leave a Reply