Politisti cercetati pentru lovire, distrugere si violare de domiciliu, dupa ce au urmarit si agresat trei asa-zis “braconieri”

Daniel Dumitru Caunic, vicepresedinte regional al Sindicatului National al Politistilor din Romania (SNPR) Decus si Razvan Bolea, luptator in cadrul Serviciului de Actiuni Speciale (SAS) al IPJ Suceava, sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, amenintare, lovire sau alte violente, distrugere si violare de domiciliu, in urma unui incident violent petrecut, miercuri seara, intr-o padure din judetul Botosani.


Cei doi se aflau la vanatoare, in localitatea Cristesti, si au observat, la un moment dat, pe drumul comunal DC 51, un autovehicul de teren, in care se aflau trei barbati si trei caini ogari.

Fiind convinsi ca au de a face cu un grup de braconieri, politistii au incercat sa-i opreasca. Nu au reusit, motiv pentru care au pornit in urmarirea lor, sicanandu-i in trafic. In final, cei trei localnici, cu varste cuprinse intre 34 si 42 de ani, s-au refugiat in curtea unei case din localitatea Curtesti.

Desi nu aveau niciun fel de mandat, politistii suceveni, inarmati cu o pusca de vanatoare, au navalit peste asa-zisii braconieri, agresandu-i violent, lovindu-i cu patul pustii in cap, dupa care au spart luneta masinii de teren.

La fata locului a fost chemati politistii de la IPJ Botosani, care i-au ridicat pe batausi si i-au dus la audieri. Scandalul a continuat si la politie, intrucat agresorii s-au prevalat de faptul ca sunt angajati ai MAI si ca au surprins o tentativa de braconaj.

„In cauza se continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care s-au produs evenimentele, urmand ca in functie de rezultatul acestora sa se propuna solutie procedurala. Totodata, s-a procedat la ridicarea armei de vanatoare si a munitiei aferente de catre politistii din cadrul SAESP Botosani”, a precizat Delia Neniscu, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Daniel Dumitru Caunic este un fost ofițer de la Biroul Juridic al IPJ Suceava. Tanarul a renuntat la meseria de politist alegand sa intre in echipa de conducere a sindicatului Decus.

Cagulistul Razvan Bolea este cunoscut pentru scandalurile in care a fost implicat in ultimii ani. In prezent, luptatorul este suspendat din functie, intrucat a fost trimis in judecata pentru implicarea intr-o agresiune la un targ de masini. (Vlad Enciu)

Leave a Reply