O jurnalista din Timisoara, distinsa cu titlul de Cetatean de Onoare. “Acest titlu rasplateste atat calitatea de jurnalist, cat si cea de militant al respectarii drepturilor omului”, spune primarul Nicolae Robu

Jurnalista Adriana Marascu, de la Radio Timisoara, a fost distinsa cu titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, in semn de apreciere pentru implicarea sa in actiuni cu caracter social si pentru ca, prin reportajele sale, a devenit o voce inconfundabila a radioului public romanesc.


Jurnalista promoveaza drepturile omului, copiilor si persoanelor din categorii vulnerabile, atat prin reportajele pe care le face la Radio Timisoara, cat si prin activitatea din cadrul miscarii Lions, incepand de acum 25 de ani.

Acesta s-a implicat activ inclusiv in elaborarea de acte legislative, printre care legea impotriva violentei domestice si legea adoptiei. Pe langa premiile din activitatea de jurnalism, printre distinctiile Adrianei Marascu se regasesc: titlul de Ambasador al Adoptiei, cel de Ambasador al Binelui si Premiul Speranta.

„Inca din a doua jumatate a anilor ’90, a inteles schimbarile care au loc in societate si, cu onestitate, deschidere, profesionalism, documentarea temeinica in teren, in locuri in care prea putin au avut interesul sa ajunga – canale, locuinte insalubre, spitale, orfelinate, aziluri, penitenciare –, a reusit sa schimbe atitudini, prejudecati, chiar legi. Apreciem ca acest titlu rasplateste o activitate deosebita, atat din calitate de jurnalist, cat si in calitate de militant al respectarii drepturilor omului”, au fost argumentele primarului Nicolae Robu, exprimate in laudatio, cu privire la meritele jurnalistei de la Radio Timisoara.

Invitata sa-si ridice premiul, Adriana Marascu le-a multumit celor care ii apreciaza activitatea din calitate de militant al drepturilor omului si entitatii umane.

“Dintre acestia, ea a amintit, pentru inceput, de prof. univ. dr. Cosmin Goian, directorul Departamentului de Asistenta Sociala din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, cel care a facut propunea acordarii titlului, si de Mihai Anghel, managerul Radio Timisoara, caruia ii multumeste pentru libertatea cuvantului”, consemneaza Ziua de Vest.

Incercand cu greu sa-si stapaneasca lacrimile, Adriana Marascu a mentionat si sustinerea acordata de sotul sau si de fiica sa, dar si de cea a „echipei si familiei mari”, Lions Romania. Fiind prezenti in sala guvernatorul districtului 124 – Romania, Dan Sain, si colegii sai din clubul Lions 4Family Timisoara, Adriana Marascu a amintit: „Noi toti suntem voluntari si venim in sprijinul umanitatii”.

“Menirea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara este aceea de a-i descoperi, de a-i pune in valoare si de a acorda recunoasterea meritata tuturor acelora care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii municipiului si a promovarii imaginii acestuia”, se mentioneaza in expunerea de motive care a insotit proiectul de hotarare de Consiliu Local privind decernarea distinctiei.

Jurnalista Adriana Marascu se alatura, odata cu primirea acestui titlu, altor jurnalisti timisoreni care sunt cetateni de onoare al orasului. Este vorba despre Iosif Costinas, Ion Marin Almajan si Florin Calinescu. Au mai existat propuneri si sutineri pentru Oscar Berger si Bogdan Herzog, dar care, din anumite motive. nu s-au concretizat,

In aceeasi sedinta, din 31 ianuarie, s-a acordat Titlul de Cetatean de Onoare al Timisoarei si marelui fost sportiv si antrenor de atletism, Emil Alexandru Grozescu. (Mara Ion)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply