Compania engleza Amdaris a inchiriat 1.000 mp in centrul de business din Iulius Town Timisoara (P)

In componenta office a ansamblului mixt Iulius Town Timisoara s-a format un puternic hub IT. Recent, i s-a alaturat si furnizorul international de aplicatii software si development Amdaris, care a inaugurat centrul sau de dezvoltare si suport din Timisoara in cladirea de birouri United Business Center (UBC) 3, cu o suprafata de 1.000 mp.


Amdaris este o companie fondata in 2009 in Bristol, Marea Britanie, specializata in dezvoltarea si implementarea de servicii web, software si mobile pentru clienti globali din numeroase sectoare de activitate. In prezent, Amdaris are patru birouri amplasate atat in Europa, cat si in Orientul Mijlociu.

In vestul Romaniei, furnizorul software este prezent din 2012, iar de la inceputul acestui an, centrul sau de dezvoltare se afla in cladirea de birouri UBC 3, parte a proiectului mixt Iulius Town. Relocarea in polul regional de business reprezinta materializarea planurilor de crestere ale companiei pe piata locala, concomitent cu extinderea echipei.

„Cu o crestere substantiala a numarului de proiecte internationale pe care le dezvoltam, am experimentat un interes extrem de ridicat din partea comunitatii locale de programatori in ceea ce priveste oportunitatile profesionale disponibile in cadrul Amdaris (inregistrand o crestere de peste 63% in anul 2019),  motiv pentru care am decis sa ne mutam sediul intr-un centru care ne permite sa sustinem cresterea, atat din punct de vedere logistic, al locatiei, cat si al beneficiilor aferente, pe care le ofera proiectul Iulius Town”, a declarat Anna Grier, Director Centru Amdaris Romania.

Centrul Amdaris din Iulius Town Timisoara este singurul pe care compania il are in Romania si reuneste aproximativ 70 de ingineri. In noul sediu, angajatii beneficiaza de toate facilitatile si serviciile proiectului mixt, dar si de spatii office premium, relaxation room, caffeteria zone si o terasa care sa le stimuleze creativitatea.

„Avand un numar impresionant de proiecte pe care le dezvoltam folosind diferite stack-uri tehnice – .NET, Java, PHP, C#, Xamarin, Node.JS, Angular, React, MsSQL etc. – suntem intr-o continua cautare de talente pe piata locala, atat in sfera de Software Development, cat si in Testing & Quality Assurance, precum si Project Management. Modelul de business ne inspira sa operam «agile» chiar si in recrutare, de aceea, putem afirma faptul ca avem in permanenta usile deschise catre comunitatea de IT locala, nu doar din prisma achizitiei de talente noi, ci si a potentialelor evenimente, parteneriate, conferinte etc.”, a adaugat Mihai Hahui, Head of Recruitment Amdaris.

Amdaris este partener Gold Microsoft si utilizeaza tehnologii de ultima generatie, precum .NET Core, Microsoft SQL Server, Windows Azure, Xamarin, Angular si altele. Printre proiectele companiei se numara aplicatia nkoda, cu milioane de utilizatori din industria muzicala, platforma de invatare Pearson, utilizata de peste 60.000 de studenti intr-un an, dar si solutii software premiate.

Despre Iulius Town Timisoara

UBC 3 este cea de-a treia cladire de birouri clasa A  operationala din ansamblul mixt dezvoltat de companiile Iulius si Atterbury Europe la Timişoara. Acest imobil office are o suprafata inchiriabila de peste 19.000 mp şi va fi certificat LEED.

Dispune de spatii ample pe fiecare nivel, precum si de o fatada integral din sticla, care asigura o cantitate optima de lumina naturala. Pe langa spatiile moderne de lucru, angajatii beneficiaza si de un program de fidelizare personalizat, Card Partener, care le ofera discounturi de pana la 30% la magazinele, restaurantele si serviciile din Iulius Town.

Iulius Town este cea mai mare investitie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, Iulius Town are, in prezent, trei cladiri business in operare si una in dezvoltare, UBC 0.

Aceasta va fi cea mai inalta cladire din Romania, cu 27 de etaje si 155 m inaltime.

Proiectul mixt Iulius Town include cea mai mare suprafata de retail din afara Capitalei, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sanatate şi fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare. (I.P.)

Leave a Reply