ALERTA. O noua suspiciune de coronavirus, in Romania. O profesoara in varsta de 32 de ani, din Suceava, tocmai s-a intors din China

O nouă suspiciune de coronavirus in Romania, dupa barbatul din Bacau care a acuzat simptomele specifice virusului mortal, insa analizele medicale au infirmat alerta.


De aceasta data, o profesoara in varsta de 32 de ani, din Suceava, care a predat engleza in China si, pe data de 30 ianuarie, a revenit in tara. Pacienta a fost rezidenta in Kunming, oras aflat la aproximativ 1500 de kilometri de Wuhan, focarul cumplitului virus.

In data de 1 februarie, a venit cu avionul de la Londra, la Suceava, iar pe 2 februarie a inceput sa aiba primele simptome specifice infectarii cu virusul ucigas.

Abia in aceasta dimineata, tanara s-a prezentat la spitalul de boli infectioase din Suceava, cu simptome de gripa. Medicii au constatat, după investigatii, ca profesoara de engleza ar prezenta simptome similare cu cele evidentiate in cazul imbolnavirii cu coronavirus.

Pacienta a fost transferata, azi, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, pentru a fi izolata, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Sfanta Parascheva” din Iasi.

Nu este exclus ca pacienta să fie, ulterior, transferata la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti. In prezent, unitate medicala din capitala este dotata cu toate kit-urile necesare diagnosticarii rapide a infectiilor de acest tip.

Pana in prezent, toate suspiciunile de coronavirus, din Romania, s-au infirmat, in cele din urma, in tara noastra nefiind confirmat, pana acum, niciun caz. (Gabriela Gaspar)

UPDATE. Analizele medicale au infirmat suspiciunea de coronavirus in cazul pacientei din Suceava, internata in Spitalul de Boli Infecțioase din Iasi, in schimb rezultatele efectuate la Institutul „Matei Bals” din Capitala au indica existenta gripei, tulpina AH3.

Leave a Reply