Cel mai incomod politist din IPJ Timis sare in apararea Mirelei Toc, inamicul nr. 1 din Primaria Timisoara, dupa ce primarul a acuzat-o ca in decembrie a “stat” pe Facebook-ul 42 de ore din cele 80, cat a fost la serviciu

Rezultatul mult asteptatei confruntari dintre Mirela Toc, cel mai incomod functionar din Primaria Timisoara, si membrii comisiei de disciplina – care urma sa aiba loc, azi, la ora 11, in sala de sedinte a institutiei de pe bulevardul C.D. Loga -, va putea fi aflat doar peste opt zile. Pentru cand s-a amanat audierea…


Si asta pentru ca, anchetatorii s-au prezentat la lupta, insa fara arme, am putea spune, la modul metaforic, intrucat nu au fost in masura sa prezinte dovezi pentru a sustine acuzatiile la adresa Mirelei Toc.

Mai exact, intr-una dintre sesizarile depuse la comisie de primarul Nicolae Robu, se reclama faptul ca, in decembrie 2019, functionara de la Biroul Salubritate ar fi stat pe internet, in timpul serviciului, in scop personal, nu mai putin de 52 de ore si 30 de minute, dintre care 42 de ore si 30 de minute – pe Facebook, iar pe Yahoo mail – 8 ore si 30 de minute.

“Din totalul de 80 de ore, aproximativ 52 ore si 30 minute a desfasurat activitați de pe calculatorul de serviciu in scop personal. Adica aprox. 65% din orele lucrate in luna decembrie nu a muncit in interesul PMT si pentru timisoreni”, se mentioneaza in sesizare. Asta, in conditiile in care Mirela Toc incaseaza un salariu lunar de peste 4.000 de lei.

In replica, invinuita a declarat presei, la iesire, ca aceasta sesizare nu este decat o pedeapsa, pentru ca in lunile august si octombrie 2019 a trimis mail-uri primarului si administratorului public cu privire la neregulile de la salubrizarea stradala, la care nu a primit niciun raspuns.

In schimb, in apararea Mirelei Toc a sarit, in mod neasteptat, un fost politist de la IPJ Timis, la fel de incomod pentru conducerea institutirei, insa care a fost, deja, concediat. Masura care se doreste luata, probabil, si in cazul functionarei din primarie.

Cum poti tu proba ca femeia a navigat pe internet sau este doar o actiune a unui spyware sau chiar a unui add-on simplu? Sau cine crezi tu ca poate sa o gaseasca vinovata pe saraca femeie doar pe supozitia ta bolnava ca ar fi avut o pagina de facebook deschisa?

Cand ai facut ultimul audit de securitate la retea? Ai auzit de firewall? De ce nu filtrezi toate calculatoarele pentru prevenirea accesului pe diferite site`uri? Sau toate calculatoarele erau filtrate si doar a doamnei era monitorizat? Este cam cusuta cu ata alba povestea asta.

Ultimul atac de tip Ransomware care a macinat institutiile de stat si analizat intens de Kaspersky Lab a scos in evidenta ca Primaria Timisoara a setat ca parole de acces in retea, prenumele utilizatorilor, o inginerie sociala ce pune in pericol integritatea datelor din reteaua privata a primariei”, ii transmite comisarul Dan Vasile, prin intermediul unei postari pe Facebook, primarului Nicolae Robu… (Mara Ion)

One thought on “Cel mai incomod politist din IPJ Timis sare in apararea Mirelei Toc, inamicul nr. 1 din Primaria Timisoara, dupa ce primarul a acuzat-o ca in decembrie a “stat” pe Facebook-ul 42 de ore din cele 80, cat a fost la serviciu

  1. O singura remarca : Nea Dan asta nu actioneaza ca politist ci ca free lancer. Sugestie : Dane, rezolva-te pe tine si apoi ajuta-i pe altii. Arata-ne ca poti !

Leave a Reply