Vrei sa cumperi sau sa vinzi o afacere? CCIA Timis lanseaza cursul Broker de afaceri, care este certificat de IBBA (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, in colaborare cu TradeX – Transfer Afaceri, organizeaza cursul Broker de afaceri – vanzarea / cumpararea de afaceri.


Perioada: 19 – 21 februarie si 4 – 6 martie 2020 (miercuri-vineri, intre orele 9 – 17). Taxa de participare: 2200 lei/pers. + TVA (se acorda 10% pentru membrii CCIAT). Formator: Dan Crivat, Lead Business Broker la TradeX, cu o experienta de peste 25 ani in afaceri derulate in SUA, unde a locuit timp de 20 ani.

TradeX-Transfer Afaceri este singura organizatie din estul Europei care ofera cursurile IBBA-U®.

International Business Brokers Association – IBBA® este cea mai mare asociatie internationala fara scop lucrativ, care opereaza exclusiv pentru persoanele si firmele angajate in brokeraj de afaceri, fuziuni si achizitii. Asociatia ofera educatie brokerilor de afaceri, conferinte, desemnari profesionale si oportunitati de network.

IBBA® se straduieste sa creeze o relatie profesionala cu consilierii de tranzactii comerciale de succes, sa creasca imaginea si valoarea IBBA® pentru membrii sai, oferind „cel mai complet pachet de beneficii si servicii de membru si cele mai bune oportunitati de network cu cel mai influent grup de Brokeri de Afaceri.”

IBBA® se concentreaza pe furnizarea de cursuri educationale pentru profesia de broker de afaceri, acorda certificarea “Certified Business Intermediary” (CBI) si organizeaza cursuri si seminarii in vederea obtinerii acestei certificari.

Adresabilitate:

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul serviciilor de Vanzare, Cumparare si Transfer de Afaceri.

Dupa infiintarea si dezvoltarea unei intreprinderi, transferul prin vanzare al afacerii constituie cea de-a treia etapa esentiala in ciclul de viata al acesteia. Acesta implica aspecte juridice si financiare complexe, reprezinta un proces de lunga durata care necesita o pregatire temeinica. Un numar prea mare de societati viabile isi inceteaza activitatea din cauza atentiei insuficiente acordate acestor aspecte.

Structura cursului / tematica:

IBBA #100 – Etica profesionala si cadrul legislativ pentru intermediarii de afaceri
o Codul etic, standarde de conduita
o Tipuri de transferuri de afaceri
IBBA #101 – Introducere in Brokerajul de Afaceri
o Pregatirea listarii afacerilor
o Cautarea cumparatorilor
o Derularea vanzarii
o Probleme neprevazute, transferul afacerii, Dupa vanzare
IBBA #107 – Analiza financiara a unei Afaceri de Vanzare
o Bilantul contabil
o Contul de profit si pierdere
o Cash flow
o EBITDA
IBBA #108 – Depasirea obiectiilor din Contractele de Listare si Vanzare
o Intelegerea obiectiilor
o Obiectii la Contractele de Listare / Contractele de Vanzare
IBBA #119 – Cum sa supravietuiesti si sa reusesti in primul an de brokeraj
o Crearea unui plan care functioneaza
o Stabilirea si definirea corecta a obiectivelor
o Surse de recomandare

IBBA #145 – Pregatirea unei Afaceri pentru Vanzare
o Rezumatul afacerii, Teaser si Prezentari Rapide
o Memorandum de Informare
IBBA #150 – Crearea Listarilor de Afaceri la Vanzare
o Crearea unui Inventar de Afaceri la Vanzare
o Strategiile de Listare
o Intalnirea cu proprietarul afacerii
IBBA #220 – Determinarea pretului corect pentru Vanzarea Afacerii
o Pret Bazat pe Risc si Recompensa
o Finantarea Vanzarii si Structura Acordului
o Metode de Calcul al Pretului de Vanzare
Prezentarea Platformei de Brokeraj: IDX-BB (CRM gratuit pentru Brokerii de Afaceri).

Cursul se finalizeaza cu examen de absolvire.

Organizatorii ofera promotional doua pachete de listari pentru viitoarele Afaceri de Vanzare ale absolventilor la curs.

In urma examenului de absolvire:

  • primii doi absolventi primesc cate un pachet pentru a publica 11 afaceri pe 5 website-uri cu vizibilitate nationala, europeana si internationala;
  • restul cursantilor primesc cate un pachet pentru a publica 9 afaceri pe 3 website-uri cu vizibilitate nationala si europeana.

In urma finalizarii cursului, participantii obtin o Diploma de absolvire eliberata de International Business Brokers Association – IBBA, recunoscuta in orice tara in care se doreste practicarea acestei meserii. Cursul se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22. (I.P.)


Nota: Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 105, tel. 0720 444 121, 0256-294922, e-mail: ladriana@cciat.info. Adriana LES, responsabil curs CCIAT.

Leave a Reply