BILANT 2019. Cel mai negru an din activitatea IPJ Timis, cu un politist impuscat si alte crime de rasunet, prezentat de inspectorul sef Alin Petecel sub sloganul “Timisul, un judet tot mai sigur!”

Raportul de activitate al politistilor din Timis, pe anul 2019, facut public de catre inspectorul sef Alin Petecel si adjunctii Aurel Scornea si Dan Stoicanescu, zilele trecute, pare sa fi fost supus unei asemenea cosmetizari birocratice, incat se creaza impresia ca Timisul a devenit cel mai sigur judet din Romania.


Asta, intr-un an in care, din cauza lipsei de profesionalism a unor sefi din IPJ Timis, care fac obiectul unei cercetari a IGPR, agentul Cristian Amariei a fost impuscat mortal de catre un infractor periculos.

Asta, intr-un an in care, din cauza modului defectuos in care se executa misiunile de patrulare prin oras, o tanara a fost injunghiata mortal in spatele Catedralei Mitropolitane din Timisora.

Asta, intr-un an in care, din cauza superficialitatii cu care-si fac treaba politistii de la Dispeceratul 112, un barbat din Sanandrei a fost transat cu drujba. Si, in sfarsit, bilantul cosmetizat vine intr-un an in care, un infractor drogat a omorat in bataie doi soti care faceau sport intr-un parc din Faget.

Iata doar cateva dintre evenimentele extrem de violente care au avut loc in judetul nostru, in 2019, transformand Timisul intr-o zona apocaliptica, nu intr-unul dintre cele mai sigure judete din tara.

Sfidarea evidentei, un tip de atitudine caracteristica inspectorului sef Alin Petecel, a dus la punerea in scena a unui spectacol ridicol, de neinteles pentru participantii la sedinta de bilant. Politia Timis face performanta, iar indicatorii arata ca judetul devine tot mai sigur de cinci ani incoace, este concluzia absolut falsa lansata de catre sefii IPJ Timis, intr-o perioada in care se asteapta rezultatele anchetei declansate de IGPR dupa moartea agentului Cristian Amariei.

Argumentul inspectorului sef Alin Petecel, pentru prezentarea unui bilant care manipuleaza opinia publica, se bazeaza pe faptul ca toti criminalii care au comis omoruri violente, in 2019, in Timis, au fost prinsi.

„Omorul de la Recas, unde victima a fost colegul nostru, dublul asasinat de la Faget, omorul din spatele Catedralei, omorul de la Sanandrei in care s-a folosit drujba. Sunt fapte extrem de grave, complicate din punctul nostru de vedere, care au necesitat foarte multa resursa logistica si umana pentru identificarea si prinderea autorilor. Nu avem absolut nicio fapta cu autor necunoscut. Timisul nu inregistreaza nicio fapta de mare violenta ramasa cu autor necunoscut, pe 2019”, a precizat Alin Petecel.

In viziunea sa, aceste fapte oribile ar fi avut si o consecinta pozitiva, daca se poate spune asa: au demonstrat profesionalismul politistilor timiseni, care i-au prins rapid pe criminali. Despre preventie, despre faptul ca aceste tragedii nu ar fi trebuit sa se intample, intr-un judet sigur, nicio vorba…

In iuresul laudelor oltenesti, domnia sa uita ca Marcel Lepa a fost capturat de luptatorii veniti de la Bucuresti, ca criminalul cu drujba a fost cules de pe drum, dupa comiterea faptei, ca ucigasul de la Faget a fost prins de jandarmi, iar cutitarul care a omorat o tanara in spatele catedralei, a cazut in mana urmaritorilor si datorita mobilizarii opiniei publice.

“Anul 2019 a fost cel mai negru an din ultimii 20. Anul trecut a cazut la datorie, secerat de gloante, colegul nostru. Cifrele insirate intr-o sedinta pompoasa nu ne incalzeste cu nimic. Nu este nimic de laudat din anul 2019”, a punctat liderul Sindicatului DECUS, Valer Kovacs, dupa ce o publicatie din Resita a titrat cu litere de-o schioapa, prin pana neexperimentata a unui proaspat scriitor la ziar, ca politia din Timis fac performanta… (G.I.)

8 thoughts on “BILANT 2019. Cel mai negru an din activitatea IPJ Timis, cu un politist impuscat si alte crime de rasunet, prezentat de inspectorul sef Alin Petecel sub sloganul “Timisul, un judet tot mai sigur!”

  1. la SRPT Timisoara,asa zisii manageri,si-au cumparat politie si trateaza lucratorii ca pe sclavii de pe plantatie, tot timpul sunt amenintati ca vor fi cercetati ca li se vor face dosare penale etc. etc.

  2. Pentru asta exista sindicatele, sa va apere drepturile!!! Asta e menirea unui sindicalist adevarat. Nimeni nu lucreaza pe plantatie, cu totii suntem functionari publici cu statut special. Fiecare va raspunde de faptele sale.
    Nu este fabrica NIMANUI.
    Cu respect !!!!

  3. # Kovacs Valer…sindicatele nu m-au ajutat cu nimic,din contra, si nici nu cred ca o vor face…vreodata !

  4. Asa este, ai perfecta dreptate!!! Cifrele nu ne încălzesc cu nimic!! Dar știți vorba aia, cine nu scrie nimic, nu greșește nimic!! ?
    Referitor la SRPT, nu a venit nimeni la mine sa îmi spună despre situația de acolo!!!
    ? Duminică liniștită vă doresc tuturor!!!!

Leave a Reply