O noua alarma falsa! Femeia care si-a petrecut vacanta in Thailanda si a fost adusa la Timisoara cu suspiciune de cornavirus, doar gripata

Analizele efectuate de medicii de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara au infirmat suspiciunea de coronavirus la o pacienta in varsta de 56 de ani, din Deva, care, in urma cu trei zile, a revenit dintr-o vacanta exotica petrecuta in Thailanda.


A inceput sa se simta rau, motiv pentru care s-a prezentat la spital, unde, dupa un prim consult de specialitate, a fost izolata, activandu-se procedurile prevazute pentru situatii de „posibila infectie cu coronavirus”.

Ulterior, o Autospeciala Transport pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detasamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timisoara, in conditii speciale.

“Nu putem sa inducem in populatie panica, tot ce inseamna febra sau tulburari respiratorii sa fie suspiciune de coronavirus. Femeia in acest moment are o usoara stare de febrilitate. Nu are tulburari respiratorii, i-am recoltat pentru gripa, asteptam raspunsul, dar nu este vorba despre suspiciune de coronavirus.

Nu este izolata, o testam doar de gripa si ii monitorizam funcțiile vitale si acest caz se putea rezolva simplu si in Deva sau in Hunedoara. Femeia are usoare febrilitati si nu are tulburari respiratorii. Este izolata pentru suspect de gripa, nu este izolata cu masuri speciale de coronavirus”, a declarat pentru Opinia Timisoarei medicul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply