Israelul interzice intrarea in tara a străinilor care au calatorit in Thailanda si in alte tari din Asia de Est, in ultimele 14 zile. Compania Wizzair si-a anuntat pasagerii

Dupa ce, din 3 februarie, Israelul a luat decizia de a refuza intrarea in tara a tuturor pasagerilor care au vizitat China cu 14 zile inainte de plecarea lor spre Tara Sfanta, astazi s-a anuntat ca masura recomandata de Ministerul Sanatatii se extinde si la cei care au calatorit in Thailanda, Singapore, Macao si Hong-Kong.


Masura este luata in conditiile epidemiei de coronavirus din China si nu se aplica si pasagerilor care calatoresc cu pasaportul israelian sau detin cetatenie israeliana. Acestor pasageri li se va permite intrarea in Israel si vor primi instructiuni la sosirea pe aeroport.

Ministerul israelian al Afacerilor Externe este ingrijorat, insa, de problemele diplomatice pe care le poate genera aceasta interdictie.

Postul de radio Kan si Channel 12 TV au mentionat oficiali care se tem de masuri „de represalii” din partea tarilor din Asia de Est, avand in vedere masurile extreme pe care Israel le-a luat pentru a se proteja de intrarea virusului in tara.

Compania aeriana din Hong Kong, ”Cathay Pacific”, este pe cale sa anunte ca va suspenda toate zborurile catre Israel, conform oficialilor companiei care spun ca angajatii sai nu pot intra in Israel conform noilor reguli.

De asemenea, compania maghiara Wizz Air si-a informat pasagerii ca toti cei care au calatorit in China si in cele patru tari din Asia de Est, in ultimele 14 zile, nu vor putea intra in Israel. Aceste informatii vor fi verificate in timpul procedurii de check-in, de catre birourile de emigrare, atat pe aeroporturile de plecare, cat si pe cele de sosire.

„Daca va aflati in situatia mentionata mai sus si decideti sa va anulati / modificati calatoria, va rugam sa apelati call-center-ul nostru pentru asistenta suplimentara”, subliniaza Wizz Air.

Companiile aeriene vor fi obligate sa returneze pasagerii in tara de origine / plecare daca ajung in Israel, iar aceasta conditie nu a fost indeplinita. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply