KARATE KID! Rezultate spectaculoase pentru luptatorii clubului Kaizen Karate Timisoara la Campionatul European (ESKU) de la Oradea

Federatia Internationala de Karate a organizat, in data de 22 februarie, la Oradea, Campionatul European de Karate Shotokan ESKU, editia a XVI- a, eveniment de anvergura europeana langa care, Federatia Romana de Karate si Club Sportiv Crisan, au atasat Transylvanian Open Grand Prix.


La aceste competitii au participat peste 2000 de sportivi, din 18 tari, printre care si luptatorii a sase cluburi din Timisoara.

Micii karatisti din Timisoara s-au comportat excelent in compania sportivilor din celelalte tari europene, cucerind numeroase medalii.

Surpriza intrecerii a fost Kaizen Karate Timisoara, club antrenat de campioana mondiala si europeana Iasmina Ardelian, centura neagra cu 2 dan karate shotokan, club care, in clasamentul general, a ocupat locul 26 din 70 de competitori, depasind nu numai cluburile din Timisoara, ci si team-uri europene de renume.

“Am inceput noul an cu o competitie foarte grea pentru sportivii clubului Kaizen, insa micutii mei au dat dovada de putere, curaj, ambitie. Sunt foarte mandra de ei, de felul cum s-au prezentat la probele de kata si kumite. Am obtinut rezultate foarte bune si acesta este doar inceputul.

In perioada urmatoare vom avea in fiecare weekend competitii, unele mai grele, altele mai usoare, dar mereu in forta si pregatiti sa facem fata oricaror noi provocari. Crestem cu mentalitatea ca nu pierdem niciodata, fie castigam categoria, fie castigam experienta si lectii din orice meci, tur pierdut”, ne-a declarat Iasmina Ardelian, un Mr. Miyagi de gen feminin, care s-a prezentat la aceasta competitie cu un numar de 12 karateka kid.

De remarcat ca aceasta competitie majora dedicata karatistilor kid europeni, Campionatul European ESKU, face parte din WKF, singura federatie de karate recunoscuta de comitetul olimpic.

Dupa evolutii spectaculoase pe tatami, talentatii luptatori ai Kaizen Karate Timisoara au obtinut urmatoarele medalii:

  • Angiletta Larissa – locul 1 Kata WKF 6-7 ani

  • Olarasu Chelsea – locul 1 Kumite WKF 8-9 ani

  • Topolovcici Diana – locul 2 Kata WKF 10-11 ani

  • Radu Sebastian – locul 3 Kata Shotokan 6-7 ani

  • Ardelian Ariana – locul 3 Kata WKF, locul 3 Kata Shotokan 10-11 ani

  • Ahmadi Daria – locul 3 Kata WKF 10-11 ani

  • Opre Maya – locul 3 Kata Shotokan 10-11 ani

Merita felicitati si ceilalti sportivi kaizen care au participat la acest campionat european – Draghici Sarah, Luca Anna, Heciu Andrei, Ciocea Denis, Radici Gabriel -, care, cu siguranta, se vor regasi pe podiumurile celorlalte competitii majore din acest an. (Carla Radulescu)

Leave a Reply