Printr-o campanie Iulius Town, timisorenii au ajutat la achizitionarea unui aparat medical pentru spitalul „Louis Turcanu” (P)

Timisorenii au facut cadou spitalului „Louis Turcanu” un aparat extrem de important, care va da sansa la o viata normala copiilor cu afectiuni urologice. Dispozitivul a fost achizitionat si din donatiile pe care clientii le-au facut cumparand „monede – dorinta”, printr-o campanie organizata cu sprijinul Asociatiei Romane de Chirurgie Pediatrica Minim Invaziva.


Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara a primit cadou un ureteroscop flexibil, necesar in operatiile non-invazive la copii.

O mare parte din banii necesari pentru aparatul achizitionat de Asociatia Romana de Chirurgie Pediatrica Minim Invaziva au fost stransi dupa ce timisorenii au pus in functiune „Fabrica de Dorinte” din Iulius Mall.

„Fabrica de Dorinte” a functionat in perioada 4 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, cu „monede – dorinta”, ce puteau fi achizitionate de la Masina de Dorinte, in schimbul unei donatii de cinci lei. Monedele inedite puneau in miscare „Fabrica de Dorinte”, care le oferea vizitatorilor un spectacol de poveste al ursuletilor si luminitelor, dar, mai ales, le-a dat ocazia de a dona bani pentru cumpararea acestui echipament.

„Ne bucuram foarte mult ca s-a achizitionat acest aparat, gratie generozitatii donatorilor, pentru ca ne ajuta sa facem copiii bine, aici, la Timisoara, fara sa mai fim nevoiti sa ii trimitem in alte centre medicale pentru operatii. Este un mare plus pentru comunitate”, a afirmat dr. David Vlad, medic specialist chirurgie pediatrica la spitalul „Louis Turcanu”.

Ureterorescopul flexibil este folosit pentru indepartarea pietrelor de la rinichi fara incizie, cu maximum de beneficii pentru pacient, fara durere si cu posibilitate de externare in 24 de ore.

Iulius Town le multumeste tuturor timisorenilor pentru implicare si pentru ca au contribuit la indeplinirea celei mai de pret dorinte, aceea de a trai. (I.P.)

 

Leave a Reply