Compania IULIUS, desemnata cel mai important dezvoltator de birouri din afara Capitalei, la Gala Forbes Best Office Buildings 2020 (P)

Pentru al patrulea an consecutiv, realizarile companiei IULIUS sunt premiate de revista de business Forbes Romania. Investitorul iesean a primit distinctia pentru „Cel mai important dezvoltator din pietele secundare” in cadrul galei Forbes Best Office Buildings 2020.


Evenimentul s-a desfasurat marti, 25 februarie 2020, si a premiat cele mai relevante proiecte imobiliare si pe cei mai inovatori jucatori din domeniul cladirilor de birouri din Romania.

Premiul a fost oferit pentru intreaga activitate a companiei IULIUS, care reprezinta cel mai prolific dezvoltator si operator de spatii office din afara Capitalei si care se afla in topul celor mai importanti investitori din domeniu la nivel national.

Pe segmentul office, compania ieseana are in portofoliu 12 cladiri de birouri clasa A operationale, in Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, cu o suprafata totala inchiriabila de 146.200 mp, si alti 57.100 mp in dezvoltare.

Proiectele de birouri ale companiei IULIUS sunt realizate sub brandul national United Business Center si sunt integrate in ansambluri cu functiuni mixte. In Palas Iasi sunt sase cladiri office cu o suprafata inchiriabila de 70.000 mp, in Iulius Town Timisoara sunt trei cladiri cu o suprafata totala de 50.000 mp, iar in proximitatea Iulius Mall Cluj, alte trei cladiri, cu o suprafata de 26.200 mp.

Planurile companiei de investitii sunt la fel de intense si in urmatorii ani. In prezent, in Iulius Town Timisoara se lucreaza la cea mai inalta cladire din Romania – 52.000 mp, 155 metri inaltime si 27 etaje.

UBC 0 va fi un veritabil proiect mixt pe verticala, care va include, la parter, magazine, cafenele si restaurante tematice, la etajul intai, sapte sali de evenimente dedicate segmentului corporate, iar doua etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical.

La Palas Iasi se lucreaza la cea de-a saptea cladire de birouri, care va avea 5.600 mp si in care vor lucra 500 de persoane. Totodata, compania a lansat initiativa de a construi noi proiecte office, care vor face ca, in total, noile dezvoltari sa livreze pe piata din Iasi peste 80.000 mp de spatii clasa A.

In total, in urmatorii doi ani, IULIUS va adauga peste 132.000 mp de birouri pe segmentul office din Iasi si Timisoara.

Componenta office a proiectelor IULIUS s-a consolitat in toate cele trei orase ca poluri de business puternice, regionale, care au oferit infrastructura necesara atragerii de investitori si au contribuit semnificativ la dezvolarea industriei IT & Outsourcing si la crearea de locuri de munca.

In cladirile de birouri United Business Center si-au stabilit sediile peste 60 de companii multinationale, cu planuri de continua dezvoltare, unde lucreaza peste 15.000 de angajati. Pentru ca isi desfasoara activitatea in proiecte de tip mixed-use, acestia au la dispoziţie numeroase facilitaţi: food court, restaurante, cafenele, magazine, spaţii verzi, cinema multiplex, centru de fitness, sali de conferinţa, servicii medicale si bancare, opţiuni pentru relaxare si locuri de parcare. De asemenea, in toate cladirile sale de birouri, IULIUS a implementat programul Card Partener, prin care angajaţii beneficiaza de discount-uri speciale, de pana la 30%, la zeci de magazine si operatori de servicii.

In plus, toate cladirile office din portofoliu sunt proiectate si construite in conformitate cu normele LEED si dispun de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creste eficienţa costurilor la utilitaţi si confortul chiriasilor. Mai mult, ultimele imobile inaugurate sunt dotate cu dusuri si vestiare special amenajate pentru cei care se deplaseaza cu mijloace alternative de transport.

IULIUS este cel mai mare dezvoltator si operator de proiecte mixte din Romania, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail si 146.200 mp de spaţii office clasa A.

Compania a creat reţeaua naţionala IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (in Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava) si primul proiect mixt din Romania, Palas Iasi. In 2019, a inaugurat si primul proiect mixt din vestul ţarii, Iulius Town Timisoara, cea mai mare investitie din regiune, in valoare de 442 milioane de euro, realizata in parteneriat cu Atterbury Europe. (I.P.)

Leave a Reply