MANDAT. Sorina Pintea, arestata preventiv pentru 30 de zile! Fostul ministru al Sanatatii a fost saltat de procurorii DNA, dupa ce a primit o spaga de 10.000 de euro si 120.000 de lei

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitiva.


Ea este acuzata ca a luat mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta 7% din valoarea unui contract. Sedinta de judecata a durat aproximativ trei ore, iar acuzatia oficiala este de luare de mita in forma continuata.

Sorina Pintea a ajuns joi dimineata la Bucuresti, dupa ce a fost prinsa in flagrant, vineri, de procurorii DNA in timp ce lua mita, in biroul sau de la spitalul din Baia Mare.

In ordonanta procurorilor se arata ca exista probe potrivit carora Sorina Pintea ar fi primit, printr-un intermediar, in perioada decembrie 2019-februarie 2020, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120 de mii de lei. Mita ar fi insemnat 7% din valoarea unui contract de achizitie publica pentru amenajarea unei sali de operatii

Magistraţii au decis, sambata seara, arestarea preventiva a Sorinei Pintea pentru 30 de zile. Decizia luata de Tribunalul Bucuresti, care a admis cererea procurorilor, poate fi atacata in apel.

Fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, fusese retinuta, sambata dimineata, de procurorii anticoruptie, ea fiind suspectata ca a luat mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţa „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din judetul Maramures, Sorina Pintea ar fi primit mita pentru a acorda un contract de achizitie publica.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect <proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente>, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala”, a anuntat, sambata dimineata, DNA.

Sorina Pintea ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite. „In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, au aratat procurorii DNA.

Sorina Pintea a fost audiata vineri mai multe ore in Baia Mare si, ulterior, a fost dusa la sediul central al DNA, la Bucuresti, in cursul diminetii de sambata. (V.E.)

2 thoughts on “MANDAT. Sorina Pintea, arestata preventiv pentru 30 de zile! Fostul ministru al Sanatatii a fost saltat de procurorii DNA, dupa ce a primit o spaga de 10.000 de euro si 120.000 de lei

  1. E o inscenare, politica, bineinteles. Si nici Liviu Pop nu a luat mita. Raspuns final.

Leave a Reply