Afacerile de succes ale firmelor infiintate prin Proiectul SIA VEST, intr-o prezentare sui-generis a CCIA Timis. “Am creat 3 locuri de munca”, anunta Sorina Daciana Garcea (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener lider al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”, continua sa sprijine si sa monitorizeze activitatea start-up-urilor infiintate in cadrul Proiectului.


Un alt beneficiar al finantarii nerambursabile, care de la inceperea activitatii si primirea primei transe de finantare a reusit sa indeplineasca cu succes indicatorii din planul de afaceri selectat, este Sorina Daciana Garcea, din Timisoara.

“Afland de oportunitatea pe care Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis o oferea antreprenorilor la inceput de drum, am hotarat sa aplic pentru Programul „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”. Planul de afaceri conceput de mine a cumulat un punctaj suficient pentru a obtine finantarea.

Cu ajutorul subventiei am investit in utilajul necesar pentru demararea unei afaceri ce are ca activitate principala lucrarile de pregatire a terenului. Prin infiintarea acestei societati comerciale am creat un numar de 3 locuri de munca.

Am demarat activitatea in ultimul trimestru al anului trecut si am derulat cateva proiecte prin care am inceput sa ne impunem prin profesionalism si dedicare. Cateva din lucrarile finalizate si in curs de finalizare sunt: Mondial SA Lugoj, Nord One, proiect de realizare a retelei de apa si canal in Dumbravita si in Giroc”, spune Sorina Daciana Garcea, asociat unic si administrator al SC Terasamente VIF Prest 2019 SRL.

Dupa autorizarea activitatii si semnarea contractelor de subventie, firmele au inceput implementarea planurilor de afaceri selectate spre finantare.

Domeniile in care acestea activeaza sunt: IT&C, inregistrari audio-video, productie cinematografica, editare-tiparire, activitati fotografice, productie (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comert, consultanta in afaceri, organizare evenimente, servicii de coafura, constructii.

In prezent, cele 24 de firme au un numar total de 59 de angajati, iar valoarea totala a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Reamintim ca Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale, derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L., se adreseaza persoanelor cu domiciliul in unul din cele patru judetete ale Regiunii Vest care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban.

Proiectul vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin cursuri de competente antreprenoriale, stagii de practica si activitati de mentorat, crearea si sprijinirea dezvoltarii de noi afaceri in Regiunea Vest care conduc la crearea de noi locuri de munca. Finantarea este nerambursabila in proportie de 100%! (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0732-185.282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana Mirela Buzatu – Manager de proiect. Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Leave a Reply