Fostul director al Directiei de Finante Timisoara, aviz negativ pentru functia de ministru al Finantelor in Guvernul Citu

Fostul director general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, Lucian – Ovidiu Heius, propus de PNL la ministerul de Finante in Guvernul Citu, s-a prezentat, astazi, in fata comisiilor parlamentare de buget-finante, pentru a fi audiat, in calitatea sa de potential ministru.


Paradoxal, spre deosebire de precedentele doua runde, cand intre PSD-isti si liberali au avut loc schimburi dure de replici si jigniri, de aceasta data social-democratii s-au declarat placut suprinsi de candidatul liberal Lucian Heius.

In aceste conditii, la audierea atipica a lui Heius, liberalii din comisii au stat relaxati si nu au fost nevoiti sa intervina aproape deloc sa-si apere ministrul, ca si in cazul lui Florin Citu.

Mai mult, presedintele comisiei de buget din Camera Deputatilor, Sorin Lazar (PSD), a provocat un moment de uimire, cand l-a complimentat pe Heius: „Chiar aratati ca un ministru de Finante. Eu o sa ma abtin, nu o sa votez contra”. „Se vede clar diferenta intre dansul si ministrul de trista amintire, este foarte mare”, a declarat si senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante.

La vot, toti PSD-istii s-au abtinut (19 voturi). PNL, ALDE, UDMR si PMP au votat pentru aviz favorabil (15 voturi), iar USR a votat contra (3 voturi). In urma votului, Lucian Heius a obtinut aviz negativ.

La audierile lui Florin Citu, care a primit avize negative, PSD a votat in bloc impotriva si sedintele au fost marcate de tensiuni, intre liberali si social-democrati fiind lansate atacuri, replici dure si chiar insulte. (M.I.)

Leave a Reply