Corpul National al Politistilor a organizat un eveniment caritabil, pentru ajutorarea unei politiste bolnave de cancer. Caricaturistul Gogu Neagoe a realizat portrete celor care au facut donatii pentru tanara mama

Cel mai mare eveniment caritabil al acestui inceput de an a fost organizat de Corpul National al Politistilor, care a sarit in ajutorul unei colege de la Brigada Rutiera din Bucuresti. Alexandra este mama a doi copii, de 6 si 8 ani, si sufera de cancer agresiv la membrele inferioare.


Crosul pentru viata „Hope Run for Alexandra” s-a desfasurat, duminica, 1 martie, pe o artera inchisa circulatiei, din Capitala, si a reunit la start peste 600 de alergatori, parinti, tineri sau copii, care au venit sa participe la aceasta competitie a generozitatii.

Printre alergatori s-au aflat si vedete ale vietii publice, precum Elena Udrea, Aurelian Temisan sau fostul prezentator TV Daniel Osmanovici.

Evenimentul caritabil s-a bucurat si de prezenta caricaturistului Gogu Neagoe, care a realizat nu mai putin de 246 de portrete participantilor la crosul pentru viata „Hope Run for Alexandra”. Suma colectata de la beneficiarii caricaturilor a fost donata integral pentru ajutorarea politistei de la Brigada Rutiera din Bucuresti.

Gogu Neagoe este membru al Asociatiei Caricaturistilor Profesionisti din Romania din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociatiei Internationale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri nationale si internationale de pictura si caricatura, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania si din strainatate.

Caricaturile artistului sunt expuse in muzee de arta din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franta, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

In 2013, artistul a donat 4 lucrari pictate in valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sanatate si saraci.

De asemenea, a mai participat, fara onorariu, la multe evenimente caritabile din judetul Olt, realizand caricaturi pentru invitati, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru sustinerea unor proiecte, precum cel din 2015.

Gogu Neagoe este solicitat in multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de catre politisti si procurori, dat fiind talentul sau de a desena dupa o descriere fie aceasta oricat de sumare. (V.E.)

Leave a Reply