PANICA in nordul Italiei. Sute de persoane au luat cu asalt gara din Milano, pentru a se “autoevacua” inainte de inchiderea zonei (VIDEO)

Guvernul italian a decretat ca, incepand de duminica, nordul tarii va fi inchis, ca masura pentru limitarea raspandirii coronavirusului.


Acest anunt a provocat panica printre locuitorii din Lombardia, care au luat cu asalt gara din Milano, pentru a se “autoevacua” inainte de intrarea in vigoare a interdiciilor, pentru a pleca spre sud sau chiar in alte tari. In conditiile in care zborurile cu avionul au fost suspendate, singura cale de a pleca era cu trenul.

Din imaginile care circula pe retelele de socializare din Italia, se vede cum oamenii disperati fug cu bagajele pentru a printre trenul. Aceasta alerta din randul populatiei a declansat un val de comentarii dure pe internet.

“Masa de ignoranti, sunteti multe oi! Aceasta tara nu va creste niciodata pentru ca, din pacate, fundamentele eticii civile si morale din tara noastra nu exista si avem confirmarea in aceasta perioada dificila”, a comentat Giuseppe De Tommaso, in timp ce Gis Romano, la fel de dezamagit de reactia conationalilor sai, a precizat ca ar fi trebuit chemati carabinierii, care sa impiedice plecarea precipitata a sute de persoane din Lombardia.

Panica in randul populatiei a aparut inainte de a fi emis decretul care inchidea nordul Italiei. Oamenii au aflat despre intentia guvernului si au luat cu asalt garile.

Noile masuri, care se aplica si in Milano, cel mai important centru economic al tarii, si Venetia, unul dintre orasele cele mai vizitate de turistii din toata lumea, vor dura pana pe 3 aprilie, scrie Mediafax.

Numarul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar in cursul zilei de sambata. Tot sambata au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infectie in peninsula, ducand numarul total al imbolnavirilor la 5.883.

”Vrem sa asiguram sanatatea cetatenilor nostri. Intelegem ca aceste masuri vor impune sacrificii, uneori mici si, alteori, foarte mari. Dar acesta este un moment in care trebuie sa ne asumam aceasta responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Incepand de duminica, 8 martie, populatia din nordul tarii nu va mai avea voie sa paraseasca zona si aici se va permite accesul doar pentru situatii de urgenta.

Aceste masuri se aplica inclusiv in orase importante precum Milano, Venetia, Parma si Modena, afectand un numar de aproximativ 16 milioane de oameni.

Premierul Conte a declarat ca provinciile afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro si Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso si Venetia. (Mara Ion)

Leave a Reply