Coronavirusul a ajuns si la usa instantelor! Judecatoria Timisoara anunta ca accesul publicului in salile de judecata va fi restrictionat

Instantele din Timisoara incep sa adopte masuri de protectie pentru magistrati, grefieri, justitiabili si detinuti, in incercarea de a preveni contactul cu potentiali purtatori ai coronavirusului.


Astfel, Judecatoria Timisoara anunta ca accesul publicului in salile de judecata va fi restrictionat.

“Tinand cont de contextul epidemiologic existent, pe teritoriul Romaniei fiind depistate noi cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, incepand cu data de 9 martie 2020, cauzele cu detinuti in materie penala aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara, se vor judecata incepand cu ora 12, accesul publicului in salile de judecata fiind restrictionat de presedintele completului de judecata, fiind permisa doar prezenta persoanelor care au legatura cu cauzele respective. Judecatoria Timisoara va comunica ulterior data la care prezenta masura va inceta”, ne-a transmis judecatorul Matei-Ciprian Graur, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Timisoara.

De asemenea, Curtea de Apel Timisoara anunta ca, de maine, personalul care intra in contact cu publicul va primi masti si manusi de protectie. Grefierii vor dezinfecta tot ce ar putea fi atins, in salile de judecata, iar publicul va fi sfatuit, prin afise, sa pastreze o anumita distanta fata de personalul instantelor.

Reamintim ca, joi dimineata, a fost alerta la Tribunalul Bucuresti, dupa ce un barbat arestat preventiv ar fi marturisit brusc, in sala de judecata, ca este suspect de coronavirus. A urmat o evacuare de urgenta, iar sedintele au fost suspendate timp de doua ore. (G.I.)

Leave a Reply