EXCLUSIV. Prefectul de Timis anunta ca va sesiza parchetul, dupa ce sefa Inspectoratului Scolar a inregistrat ilegal si a dat publicitati o discutie privata care se incheie cu o injuratura. “Nesimtita dracului!”

Scandalul public declansat de Aura Danielescu, inspectorul scolar general din Timis, care a inregistrat ilegal si a dat publicitatii o convorbire telefonica avuta cu prefectul judetului, Liliana Onet, ar putea ajunge in instantele de judecata.


Doar judecatorii vor putea decide daca discutia despre oportunitatea inchiderii scolilor din Timis, de teama coronavirusului, prezinta avantaje publice mai mari decat decat prejudiciul de imagine produs reprezentantului Guvernului in teritoriu sau, potrivit articolului 226 din Codul Penal, este vorba despre un caz autentic de violare a vietii private. Infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

“Voi consulta un avocat si voi proceda in consecinta!”, ne-a declarat prefectul Liliana Onet, cand a fost intrebata cum va reactiona dupa publicarea discutiei private avute cu Aura Danielescu, in care s-au spus vorbe grele.

De partea cealalta, Aura Danielescu, cumnata fostului premier Sorin Grindeanu, ne-a spus ca nu doreste sa comenteze intentiile “doamnei Prefect”.

De remarcat ca acest scandal – din care prefectul Liliana Onet iese putin “sifonat”, in conditiile in care spune ca fata de 16 ani depistata cu coronavirus, la Timisoara, s-a îmbolnavit din cauza ca face parte dintr-o familie de romi – a izbucnit pe final de mandat al Aurel Danielescu la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis si poate avea ca rol “victimizarea” apelantei, in momentul in care se va pune problema schimbarii din functie…

Reamintim ca, in 24 martie 2019, mandatul sau a fost prelungit cu inca 1 an de fostul ministru PSD Ecaterina Andronescu, dupa ce 15 directori de scoli au fost in audienta la presedintele PSD Timis, Calin Dobra, pentru a sustine mentinerea sa la carma inspectoratului.

Un indiciu ca aceasta provocare ar avea alt scop decat prevenirea coronavirusului in scoli este si faptul ca discutia telefonica dintre cele doua doamne ale politicii locale se incheie, brusc, cu o injuratura din partea sefei invatamantului timisean, cand i s-a atrage atentia ca se isterizeaza prea usor si, apoi, i se inchide telefonul in nas: “Nesimtita dracului”! (G.I.)

 

Leave a Reply