Marfuri de lux contrafacute, confiscate de inspectorii Directiei Regionale Vamale Timisoara la Vama Nadlac. Valoarea capturii, peste 135.000 de euro

O echipa de control mixta formata din inspectori vamali din cadrul Directiei Regionale Vamale Timisoara si lucratori ai Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, au retinut, in data de 02 martie 2020, in Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac, 33.578 articole imbracaminte, incaltaminte si accesorii (ceasuri, portofele, genti, curele) susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.


Marfa de contrabanda a fost descoperita, in urma solicitarii organelor politiei de frontiera din cadrul PTF Nadlac de a se efectua un control vamal asupra unui automarfar inmatriculat in Polonia, condus de cetateanul polonez S.G., care transporta articole de imbracaminte si incaltaminte sub supraveghere vamala, din Turcia catre Ungaria.

In urma controlului vamal amanuntit al automarfarului, efectuat de echipa comuna formata din inspectori vamali ai Serviciul de Supraveghere si Control Vamal din cadrul Directiei Regionale Vamale Timisoara si lucratori ai Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, au fost identificate 33.578 articole imbracaminte, incaltaminte si accesorii (ceasuri, portofele, genti, curele) in valoare de 188.604 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuala, din care 23.669 articole imbracaminte, incaltaminte si accesorii (ceasuri, portofele, genti, curele)  in valoare de 135.572,5 euro, nu au fost declarate.

Autoritatea vamala a procedat la confiscarea bunurilor nedeclarate, precum si la verificarea, la reprezentantii titularului de marca, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuala.

In cauza  a fost deschis dosar de cercetare penala, intrucat fapta ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii de contrabanda prevazuta de articolul 270 alin (2) lit a) din Legea 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei. (I.P.)

Leave a Reply