Martor sau COMPLICE? Procurorii DNA l-au audiat pe senatorul PSD Liviu Pop, acuzat de implicare in afacerea spagilor primite de fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea

Senatorul PSD Liviu Pop s-a aflat, luni, la DNA, pentru a fi audiat in legatura cu spagile primite de fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, ca urmare a acuzatiilor fiului acesteia privind implicarea in acest caz.


Liviu Pop a venit la DNA insotit de avocatul Sebastian Hotca, aparatorul ales, care a declarat ca clientul sau va fi prezent la audieri, de fiecare data cand procurorii o vor cere.

Fostul ministrul al Sanatatii Sorina Pintea a fost arestata preventiv, in urma cu o saptamana, sub acuzatia de luare de mita, fiind pusa in libertate sub control judiciar, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti.

Imediat dupa retinere, fiul acesteia, Ionut Pintea, a afirmat ca, la solicitarea senatorului PSD Liviu Pop s-a intalnit cu persoana care s-a recomandat ca fiind denuntatorul in cazul mamei sale si care a sustinut ca sume de bani au fost date lui Liviu Pop, ca intermediar.

Ulterior, intr-o alta inregistrare, Ionut Pintea a precizat ca barbatul i-a spus ca are informatii care o pot ajuta pe mama sa si ca este subcontractor al firmei care a cistigat licitatia aflata in atentia procurorilor DNA. Pop a respins acuzatiile, declarandu-se socat. “Niste minciuni, ma puneti sa comentez niste aberatii? In instanta sa arate si mesajele si toate probele”, a comentat senatorul PSD.

Pintea este acuzata de luare de mita in forma continuata pentru ca ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat, in anul 2019, de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Inițial, senatorul Liviu Marian Pop a negat ferm acuzatia ca ar fi cerut bani de la denuntator si a spus ca nu a discutat niciodata despre bani cu Sorina Pintea. Ulterior, a revenit asupra declaratiei si a dezvaluit ca a fost rugat de „o cunostinta de familie a doamnei Pintea” sa ia legatura cu fiul ei.

„A spus ca vrea sa se intalneasca cu cineva din familie”, a spus Liviu Pop. Senatorul a mai aratat ca il cunoaste pe denunțatorul Sorinei Pintea. „Are o firma de sarma ghimpata si cuie. Eu stiind ca respectivul este prieten cu Sorina, am zis ca poate vrea sa afle mai multe despre ea”. „Ma surprinde ca domnul Costea (Mihai Costea, denunțatorul, potrivit lui Ionuț Pintea – n.r.) avanseaza lucruri care nu sunt adevarate”, a mai declarat Liviu Pop.

De asemenea, el a spus ca va formula plangere penala impotriva fiului fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea, pentru a-i cere daune morale pentru “prejudiciul de imagine provocat de declaratiile iresponsabile”. (V.E.)

Leave a Reply