Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, calificata in finala European Human Rights Moot Court Competition. Ultima etapa a concursului, la sediul CEDO

Trei studenti eminenti ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, care au reprezentat institutia de invatamant superior la European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs stiintific studentesc de drept international al drepturilor omului, organizat de catre European Law Students’ Association (ELSA), s-au calificat in finala competitiei.


In etapa regionala de la Vilnius, desfasurata in perioada 28 februarie – 2 martie 2020, la Curtea Suprema din Lituania, au concurat 19 echipe, printre care si cea a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Competitia a constat intr-o simulare a procedurilor in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, in care echipele participante au prezentat argumentele partilor dintr-o speta vizand dreptul la viata, interdictia torturii si a tratamentelor inumane si degradante, precum si relatia dintre Conventia Europeana a Drepturilor Omului si dreptul international umanitar.

Echipa Facultatii de Drept din Timisoara, compusa din studentii Adela Ioana Frunza (anul III), Alexandra Sofran (anul IV) si Mihai Sevciuc (anul II), s-a clasat in primele sase echipe, calificandu-se in runda finala a competitiei, care se va desfasura la Strasbourg, la sediul Curtii Europene a Drepturilor Omului, in perioada 5-9 aprilie 2020.

Pregatirea echipei Facultatii de Drept din Timisoara a fost coordonata de d-na lect. univ. dr. Sorina Doroga si d-na conf. univ. dr. Raluca Bercea, sotia decanului facultatii, Lucian Bercea, si fiica fostului decan al Baroului Timis, Lazar Gruneantu. (V.E.)

Leave a Reply