FOTO. Talharie la un cabinet de avocatura din Timisoara! Un hot a furat portofelul secretarei, dupa care a agresat-o pentru a-si asigura scaparea

Un cabinet de avocatura din Timisoara a depus o sesizare la IPJ Timis, in care arata ca, in data de 9 martie, a fost tinta unui furt – pus la cale de un hot cu un tupeu infractional iesit din comun -, care a fost urmat de o talharie.


Incidentul s-a produs, cu putin inainte de ora 14, la primul etaj al unei cladiri de langa Palatul Dicasterial, unde se afla o celebra casa de avocatura, profilata pe reprezentarea la bara a vipurilor cu probleme penale.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video, un tanar echipat cu un hanorac albastru, inscriptionat cu drapelul Marii Britanii, a urcat scarile in alergare, a intrat in cabinetul avocatial, unde, profitand de absenta secretarei, a cotrobait dupa pultul receptiei, de unde a sustras un portofel.

“Norocul secretarei, ca inca nu le dadusem plicurile cu salariile. Ar fi ramas, saraca, fara bani… Infractiunea s-a consumat in nici macar un minut, cat timp fata a fost la baie. Probabil, daca ar fi fost intrebat ce cauta in holul unui cabinet de avocatura, hotul ar fi spus ca are nevoie de un avocat.

In momentul in care a revenit la birou, secretara l-a vazut ca iese pe usa, in graba, avand portofelul sub brat, si a alergat dupa el pe scari. Individul s-a intors, a imbrancit-o, pentru a-si asigura scaparea, si a fugit. Bine ca nu s-a intamplat vreo nenorocire. Infractorul putea fi inarmat cu un cutit, Doamne fereste!”, ne-a declarat unul dintre titularii cabinetului de avocatura.

A fost sesizat Politia Timisoara, unde au ajuns si inregistrarile de pe camerele video. Se pare ca politistii de la Investigatii Criminale l-au recunoscut pe micul infractor, care a mai dat lovituri la pont, si ar fi o chestiune de ore pana va fi localizat si retinut.

Dezamagit ca si-a riscat libertatea pentru un portofel gol, continand doar actul de identitate si permisul auto, hotul a revenit, astazi, la imobilul in care se afla cabinerul de avocatura, pentru a restitui obiectul delict. La lasat in posta…

Chiar si cu prejudiciul recuperat, furtul si talharia raman fapte penale, infractorul riscand pana la 7 ani de inchisoare. Cine poate oferi relatii despre identitatea hotului, a carui trasaturi pot fi distinse cu usurinta pe imaginile surprinse de camerele video, este rugat sa anunte Politia Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply