Procurorii din Timisoara isi suspenda activitatea cu publicul, pana in 30 martie! Sesizarile, cererile sau memoriile vor putea fi trimise online sau prin intermediul postei

Conducatorii unitatilor de parchet cu sediul in Timisoara ne-au comunicat ca au pus in aplicare Ordinul Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 54, din data de 10 martie 2020, pentru limitarea raspandirii infectiilor cauzate de virusul COVID 19.


Astfel, activitatea de relatii cu publicul si audiente in cadrul DNA, DIICOT, Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara si Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara, dar si a celorlalte unitati ale Ministerului Public din judet, se suspenda pana la data de 30 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii suspendarii si va fi suplinita de primirea sesizarilor, cererilor si memoriilor prin corespondenta, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile postale.

In aceasta perioada, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul postei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

Intrarea persoanelor in sediile parchetelor, cu exceptia personalului propriu si a celui din institutiile sistemului judiciar, de ordine publica si siguranta nationala, se va face numai dupa completarea unei declaratii pe propria raspundere.

In cazurile in care, din continutul declaratiei mentionate anterior, rezulta vreuna din situatiile de risc indicate de raspunsul afirmativ la intrebari, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului.

Procurorul de caz poate amana efectuarea activitatilor procedurale care implica contactul direct cu persoanele, in masura in care este posibil fata de urgenta cauzei.

De asemenea, s-au dispus masuri pentru dezinfectarea si igienizarea spatiilor accesibile publicului si birourilor personalului din sediile parchetelor, precum si masuri privind personalul propriu din cadrul Ministerului Public. (G.I.)

Leave a Reply