Alba-neagra POLITICA. Florin Citu a “dezertat” din functia de premier desemnat, cu cateva minute inainte de votul de investitura din plenul Parlamentului

Situatie fara precedent in politica romaneasca: Florin Citu, premierul PNL desemnat de presedintele Klaus Iohannis, a renuntat la mandat, cu cateva minute inainte de votul din plenul Parlamentului.


“Asistam la un joc de alba-neagra politic! Este o situatie neverosimila, cu care nu m-am intalnit in 30 de ani de politica. Citu a dat bir cu fugitii, cu cateva minute inainte de votul de investitura din Parlament”, a rabufnit Calin Popescu Tariceanu, la iesirea din sala de sedinte.

Pe de alta parte, Florin Roman, liderul deputatilor PNL, a declarat ca, niciodata, comandantul nu paraseste linia frontului. Cu referire la Ludovic Orban, liderul PNL, partidul aflat la guvernare.

”Citu a facut un gest de mare repsonsabilitate si a luat decizia pe baza unui singur principiu: Atunci cand Romania este in razboi cu coronavirsul, niciodata comandatul nu paraseste linia frontului.

Citu s-a consultat cu colegii si a luat decizia sa faca acest pas, iar prin decizia lui, practic Ludovic Orban, omul care a gestionat de la inceput, are obligatia sa stranga toata clasa politica, opinia publica, totul, ca sa evitam toate efectele nocive ale coronavirusului.

Ludovic Orban are experienta sa gestioneze aceasta situatie, este un om cu putere de munca fantastica, munceste pana la 3-4 dimineata si la 7 e in picioare. E presedintele partidului, poate aduna intregul partid, intraga societate”, a declarat Roman.

Gestul incredibil al premierului desemnat a fost aplaudat, paradoxal, si de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Ëste cel mai bun lucru care se putea intampla Romaniei, in acest moment. Nu aveam nevoie de alegeri anticipate, ci de gestionarea crizei coronavirusului”.

Administratia Prezidentiala anunta intr-un comunicat oficial ca Florin Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Iohannis a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri, se arata in comunicat.

”Administratia Prezidentiala: Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri”. (Mara Ion)

Leave a Reply