Fostul director al Finantelor Regionale Timisoara, infectat cu coronavirus de colegul sau de partid, Vergil Chitac. Senatorul constantean se poate alege cu dosar penal pentru ca a transmis gripa

S-a finalizat prelucrarea probelor recolatate de la membrii PNL care au fost contacti ai senatorului Vergil Chitac, confirmat cu coronavirus. Politicianul din Constanta Chitac a general alerta la Guvern, Parlament si la Biroul National al PNL, dupa ce rezultatul testului sau a fost pozitiv.


Cum era de asteptat, in conditiile in care Covid-19 se transmite extrem de facil, nu mai putin de trei liberali au fost infectati de senatorul Vergil Chitac.

Este vorba despre deputatul liberal Lucian Heius, fostul director regional al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, Florin Oancea, primarul municipiului Deva, si Adrian David Nicolae, administrator public al municipiului Deva.

Cei trei se afla in izolare la domiciliu, dupa ce au participat la reuniunea BPN a PNL unde ar fi luat virusul de la senatorul Chitac, insa, ieri, nu s-au mai prezentat la reuniunea Biroului Executiv al PNL. Cu aceste trei cazuri, numarul de imbolnaviri in Romania depaseste 100 de cazuri, astfel ca tara intra in scenariul 3.

Acesta situatie presupune, in estimarea initiala, „transmiterea sustinuta pe scara larga, cu cresterea presiunii asupra sistemului de ingrijiri de sanatate (101-2000 cazuri)”. O parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati, desi la acest moment nu exista o confirmare a faptului ca noul coronavirus (COVID-19) are o „transmitere sustinuta pe scara larga”.

Printre aceste masuri enumeram distantarea sociala, limitarea contactului dintre persoane, limitarea activitatilor colective, punerea in aplicare a planului de pregatire pentru pandemie, raportarea calatoriilor (ex: istoricul calatoriilor simplificat) si implementarea de puncte medicale avansate in cadrul unitatilor sanitare. (Mara Ion)

Leave a Reply