Pe migranti nu-i sperie coronavirusul! 8 indieni care incercau sa ajunga in vestul Europei, “descarcati” dintr-un TIR, la Vama Nadlac

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II-Csanadpalota, in urma desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale, au descoperit opt cetateni din India ascunsi in interiorul unui automarfar incarcat cu piese metalice, care incercau sa iasa ilegal din tara.


In data de 13.03.2020, in jurul orei 02.20,  la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II-Csanadpalota, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, un cetatean roman, in varsta de 39 ani, conducand ansamblul rutier format din cap tractor marca Daf cu semiremorca marca Krone.

Conform documentelor de insotire a marfii, soferul transporta piese metalice din Romania pentru Germania.

In urma analizei de risc specifice, politistii de frontiera  au procedat la efectuarea controlului amanuntit al mijlocului de transport. Astfel, in interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, opt persoane.

In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza sunt opt barbati din India, cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani. Cetatenii indieni au intrat in tara in baza pasapoartelor personale si a unor vize valabile si intentionau sa ajunga in vestul Europei.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti pentru soferul ansamblului rutier, respectiv de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat fata de cetatenii straini ascunsi in camion, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun. (I.P.)

Leave a Reply