Romanii, interzisi in Serbia! Autoritatile din tara vecina au decis sa inchida toate punctele de trecere a frontierei cu Romania, pentru a incerca sa opreasca raspandirea coronavirusului

Autoritatile de frontiera din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara ca, in scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase in statul vecin, autoritatile competente vor interzice, respectiv limita temporar, intrarea si deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetatenilor straini care vin din tari, respectiv zone cu transmitere intensiva a bolii COVID 19 sau focare de epidemie.


Este vorba despre provincia Hubei, din China, orasul Daegu si provinciile Gyeongsang de Nord, din Coreea de Sud, Cantonul Ticino, din Elvetia, Italia, Iran si Romania.

Masurile se aplica si soferilor autovehiculelor de transport marfa. In cazul transportului international de marfa, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrarii pe teritoriul Serbiei.

“Masurile de mai sus nu se aplica persoanelor care au primit aprobare de intrare in Republica Serbia de la Ministerul Sanatatii din tara vecina”, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera din Romania.

Reamintim ca, in urma cu cateva zile, s-au inchis sapte puncte de trecere a frontierei cu Serbia, fiind pastrate deschise doar Moravita, Jimbolia si Portile de Fier I.

Se pare ca autoritatile sarbe considera situatia din Romania extrem de periculoasa, desi tara noastra inca nu are 100 de cazuri de Covid-19, si a plasat-o in categoria tarilor cu peste 15.000 de bolnavi si 1000 de morti, cum este Italia. Serbia a raportat, recent, doar 4 cazuri de persoane infectate cu Covid-19, printre care si un cetatean chinez… (V.E.)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply