Deputatul timisorean Cornel Samartinean explica de ce a votat pentru investirea Guvernului Orban 2. “Romania trece printr-o criza si are nevoie de un guvern functional”

In timp ce liberalii nu s-au prea inghesuit sa-si voteze propriul guvern, din cauza izolarii la care i-a obligat colegul de partid infectat cu coronavirus, celelalte partide parlamentare au contribuit din plin la investirea Guvernului Ludovic Orban 2.


Cu exceptia Pro Romania, partid al carui lider, Victor Ponta, a anuntat ca a votat impotriva “mascaradei”, ca raspuns la “dezertarea” penelistilor, de joi seara.

Printre cei care au pus umarul la revenirea premierului interimar Ludovic Orban la butoanele guvernului, chiar daca voturile PSD au fost decisive, s-a numarat si deputatul timisorean Cornel Samartinean.

Liderul PMP Timis a explicat, intr-un mesaj postat pe Facebook, de ce a girat Guvernul Orban, dupa sceneta scandaloasa cu renuntarea la investire a lui Florin Citu, moment din culisele politicii mioritice care ne-a amintit de plansul lui Basescu, de apelul “Draga Stolo” si de retragerea lui Stolojan din cursa prezidentiala, in 2004.

“Am votat pentru nevoia Romaniei si romanilor de stabilitate, nevoia pentru un Guvern cu o capacitate de decizie la nivel maxim 100%, indiferent de riscul la care ne expunem, deoarece Romania trece printr-o criza si are nevoie de un guvern functional. Doamne ajuta!”, este mesajul tonic al deputatului Cornel Samartinean, text care a starnit aplauze peiorative din partea colegului sau de partid, Rizia Tudorache. “Tareee! Cel mai bun guvern post-decembrist! Felicitari!”, exclama vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Aceste tachinari intre membrii de frunte ai PMP au loc pe fondul unei situatii critice cu care se confrunta presedintele partidului, Eugen Tomac.

Acesta a anuntat ca este izolat in SUA, dupa ce Donald Trump a instituit starea de urgenta si a suspendat cursele aeriene catre Europa. “Dupa un zbor de 9 ore, cand am aterizat la Washington, presedintele Trump tocmai anunta instituirea starii de urgenta. Voi respecta toate instructiunile autoritatilor americane pana voi gasi cea mai sigura cale de a reveni in Europa”, transmite Eugen Tomac de peste Ocean. (Mara Ion)

Leave a Reply