Studiu de CAZ. Cum scapi de carantina daca esti smecher si vii din Italia? Spui politistului de frontiera ca tranzitezi Romania, in directia Republica Moldova

Aflata in prag de stare de urgenta, din cauza pandemiei de coronavirus, Romania inca sufera de superficialitate institutionala in punctele de trecere a frontierei.


Unii politisti din vamile din vestul tarii inca nu au inteles ca peste 90% din cazurile de Covid-19 din Romania sunt importante din Italia si, in continuare, manifesta o clementa suspecta in evaluarea cetatenilor romani care vin din Peninsula.

Un mesaj primit la redactie, in cursul diminetii de azi, ne-a dezvaluit un astfel de caz scandalos, cu trei barbati care s-au intors din zona rosie a Italiei si au fost lasati sa intre in tara, fara declaratii, fara a fi trimisi, obligatoriu, la izolare. In cazul in care sunt purtatori de coronavirus, cate persoane pot infecta acesti descurcareti?

“Bataie de joc, chiar nu se poate asa ceva! Intra masina de Italia, cu trei cetateni romani domiciliati in Bucuresti, Iasi si Vaslui. Veniti din inima Italiei.

Acestia declara ca sunt in tranzit, ca pleaca mai departe in Moldova, si sunt lasati sa treaca. Stam degeaba si facem controale doar de ochi lumii. Si ne mai intrebam de ce explodeaza cazurile de coronavirus”, este mesajul transmis de un politist, revoltat de maniera in care se fac controalele la frontiera.

Intrarea in tara contra comision este permisa si la punctele de trecere a frontierei din Arad, dupa cum apare consemnat intr-un alt mesaj trimis la redactie de cei care vor sa traga un semnal de alarma vizavi de aceste practici infractionale.

Mai exact, un grup de tigani care a revenit in tara din Italia a fost lasat sa plece mai departe, spre localitatea de domiciliu din Moldova, dupa ce au facut o cheta si au rezolvat problema in vama… (V.E.)

One thought on “Studiu de CAZ. Cum scapi de carantina daca esti smecher si vii din Italia? Spui politistului de frontiera ca tranzitezi Romania, in directia Republica Moldova

  1. Nu mai scieţi cuvantul vama, pt. ca nu este vama. ci frontiera de stat sau punct Control trecerea frontieri, vama ca institutie incepand cu 01.01.2006 nu mai functioneaza ca institutie la frontiera cu Ungaria si bulgaria, dar cum vreti voi………..mai informativa si fi mai exact in ceea ce scrii

Leave a Reply